Lijepa naša Sava: Savski sajam na Bundeku

U okviru projekta Lijepa naša Sava, u subotu 2. lipnja, pozivamo vas na Savski sajam na Bundeku, od 11 do 19 sati.

Uživajte u predstavljanju tradicijskih obrta i zanata. Kušajte riblji paprikaš i ostale specijalitete savskoga kraja. Pogledajte povijesni prikaz života na Savi u izvedbi Udruge „Lipicanska barokna raskoš“ i izložbu fotografija Borisa Krstinića o rijeci Savi. Očekuju vas i nastupi kulturno-umjetničkoga društva i ženske pjevačke skupine „Zvizde“ iz Županje i KUD-a „Matija Antun Relković“ iz Davora te tamburaškoga sastava „Lađari“ i bogati program. Otkrijte bogatstvo tradicije posavskoga kraja i potencijale rijeke Save.

Savski sajmovi i niz popratnih sadržaja posvećenih promociji savskih turističkih, ekoloških, etnoloških, kulturnih i poduzetničkih djelatnosti na temeljima održivosti, ove se godine održavaju od 29. svibnja do 6. srpnja u svim velikim gradovima uz rijeku Savu, Zagrebu, Sisku, Županji i Slavonskome Brodu.

Ovogodišnji program započinje na Dan rijeke Save okupljanjem Parlamenta mladih u Lonjskome polju u organizaciji Međunarodne komisije za sliv rijeke Save i uz potporu Coca-Cole HBC Hrvatska, gdje će se okupiti mladi iz četiri države savskog slijeva radi podizanja svijesti o važnosti zaštite voda i vodnoga ekosustava te prekogranične suradnje.

Nastavlja se Savskim sajmom u Zagrebu koji se održava u subotu 2. lipnja na Bundeku u sklopu tradicionalne međunarodne vrtne izložbe Floraart.  Nakon toga slijedi Savski sajam u Sisku 13. lipnja u sklopu tradicionalnih sisačkih Lipanjskih susreta, dok će posjetitelje Savskog sajma u Županji 20. lipnja dočekati tradicijska žetvena jela. Domaćin završnice projekta Lijepa naša Sava ponovno će biti Slavonski Brod, i to 6. srpnja u sklopu Otvorenoga prvenstva grada Slavonskog Broda u pripremi ribljega paprikaša, popularne Fišijade.

Savskim sajmovima koji će se održati i u Sisku, Slavonskome Brodu i Županji nastojat će se potaknuti svijest građana o važnosti povratka toj rijeci i iskorištavanja njezinih turističkih potencijala na temeljima održivosti.



Najave