Hotelima MONTE MULINI u Rovinju, LE MERIDIEN LAV u Podstrani (Split) i VALAMAR LACROMA DUBROVNIK u Dubrovniku dodijeljen certifikat kvalitete Q

Hoteli MONTE MULINI u Rovinju, LE MERIDIEN LAV u Podstrani (Split) i VALAMAR LACROMA DUBROVNIK u Dubrovniku, dobili su rješenje Ministarstva turizma te im je tako prvima odobrena oznaka kvalitete „Q“ za njihove usluge u hotelijerstvu. Ova tri hotela prvi su kojima je dodijeljena oznaka kvalitete prema Zakonu o ugostiteljskoj djelatnosti, a ocjenjivalo ih je povjerenstvo Ministarstva turizma i tajni gost. „Konkurentnost hrvatskog turizma u fokusu je interesa Ministarstva turizma u ovom mandatu, a upravo je kvaliteta jedan od ključnih elemenata u njezinom jačanju“, rekao je ministar turizma Veljko Ostojić prilikom uručivanja „Q“ oznake kvalitete predstavnicima hotela – Arnoudu Zaalbergu, generalnom direktoru Le Meridien Lav, Peteru Loeschu, direktoru Clustera luksuznih hotela Maistra i Ivanu Sabljiću, direktoru hotela Valamar Lacroma Dubrovnik. Ministar je naglasio kako je svrha ove oznake stvaranje prepoznatljivosti na tržištu, te poticanje i nagrađivanje hotela koji su postavili visoke parametre iznad tržišnog standarda, ali i dokazali kako tom kvalitetom znaju upravljati.

Hoteli MONTE MULINI u Rovinju, LE MERIDIEN LAV u Podstrani (Split) i VALAMAR LACROMA DUBROVNIK u Dubrovniku, dobili su rješenje Ministarstva turizma te im je tako prvima odobrena oznaka kvalitete „Q“ za njihove usluge u hotelijerstvu. Ova tri hotela prvi su kojima je dodijeljena oznaka kvalitete prema Zakonu o ugostiteljskoj djelatnosti, a ocjenjivalo ih je povjerenstvo Ministarstva turizma i tajni gost.

Osim kvalitete usluge, ulaganja u razvoj, promicanja i neprestanog poboljšavanja kvalitete, Uprave hotela morale su dokazati da kontinuirano ulažu u edukaciju osoblja, posluju u skladu s ekološkim standardima, vode računa o zadovoljstvu i sigurnosti svojih gostiju, ali i osoblja, kontinuirano provjeravaju kvalitetu uređaja i opreme, posluju u skladu s propisanim procedurama i uputama te surađuju s lokalnom zajednicom na područjima upravljanja turističkom destinacijom, obrazovanja, zaštite okoliša i zdravstva te baštine.

„Konkurentnost hrvatskog turizma u fokusu je interesa Ministarstva turizma u ovom mandatu, a upravo je kvaliteta jedan od ključnih elemenata u njezinom jačanju“, rekao je ministar turizma Veljko Ostojić prilikom uručivanja „Q“ oznake kvalitete predstavnicima hotela – Arnoudu Zaalbergu, generalnom direktoru Le Meridien Lav, Peteru Loeschu, direktoru Clustera luksuznih hotela Maistra i Ivanu Sabljiću, direktoru hotela Valamar Lacroma Dubrovnik. Ministar je naglasio kako je svrha ove oznake stvaranje prepoznatljivosti na tržištu, te poticanje i nagrađivanje hotela koji su postavili visoke parametre iznad tržišnog standarda, ali i dokazali kako tom kvalitetom znaju upravljati.

Predstavnici hotela koji su dobili rješenja, pohvalili su odličnu suradnju javnog i privatnog sektora te istaknuli kako je riječ o izvrsnom projektu koji će svakako ojačati konkurentnost i valorizirati na tržištu sve hotele nosioce „Q“ oznake.

Oznaka kvalitete nije obavezna, već se dodjeljuje na zahtjev Ugostitelja i provjerava se svake tri godine. Ciljna skupina je 5% ukupnog broja hotela (3*, 4*, 5*), a Pravilnik prepoznaje razliku između hotela do 50 smještajnih jedinica i onih iznad 50 smještajnih jedinica.



Pisane vijesti