Ministar turizma u Međimurju: Konkretni i ambiciozni razvojni turistički programi

Ministar turizma Veljko Ostojić danas je u Čakovcu rekao kako hrvatski turizam u budućnosti vidi kao sinergiju mora i kopna te da je s tim u vezi prioritet dobiti što je više moguće novaca iz EU fondova koji bi se iskoristili za razvoj turističke infrastrukture u kontinentalnoj Hrvatskoj. Ministar Ostojić je rekao da ga je iznenadila konkretnost, ambicioznost i potencijal ideja onih koji se misle baviti turizmom u Međimurskoj županiji. S ciljem povećanja konkurentnosti hrvatskog turističkog sektora u ovoj godini Ministarstvo turizma pripremilo je osam programa putem kojih će, temeljem natječaja u travnju i svibnju, dodjeljivati potpore i poticaje u ukupnoj vrijednosti od 32 milijuna kuna. Ministrov domaćin međimurski župan Ivan Perhoč je rekao da kraj između Mure i Drave ima velike turističke mogućnosti koje su implementirane u razvojnu strategiju županije.

Ministar turizma Veljko Ostojić danas je u Čakovcu rekao kako hrvatski turizam u budućnosti vidi kao sinergiju mora i kopna te da je s tim u vezi prioritet dobiti što je više moguće novaca iz EU fondova koji bi se iskoristili za razvoj turističke infrastrukture u kontinentalnoj Hrvatskoj.

Ministar Ostojić je rekao da ga je iznenadila konkretnost, ambicioznost i potencijal ideja onih koji se misle baviti turizmom u Međimurskoj županiji. S ciljem povećanja konkurentnosti hrvatskog turističkog sektora u ovoj godini Ministarstvo turizma pripremilo je osam programa putem kojih će, temeljem natječaja u travnju i svibnju, dodjeljivati potpore i poticaje u ukupnoj vrijednosti od 32 milijuna kuna. Kako je rekao ministar, za sufinanciranje se ministarstvu iz Međimurja prijavilo 12 manifestacija. Pozvao je preostale turističke subjekte da se prijave na dva natječaja: Inovativni turizam, vrijedan šest milijuna kuna te za bespovratna sredstva iz projekta Potpore razvoju turizma u RH.

Pohvalivši dosadašnje napore Međimurske županije u razvoju turizma, posebno vinskog, kojeg smatra jednim od najkvalitetnijih na nacionalnoj razini, istaknuo je svijetle primjere razvoja cikloturizma te agroturizma.

Za njih je rekao da su logična turistička orijentacija Međimurja, a zbog prijave na međunarodne projekte predvidio im je i sjajnu budućnost.

Ministrov domaćin međimurski župan Ivan Perhoč je rekao da kraj između Mure i Drave ima velike turističke mogućnosti koje su implementirane u razvojnu strategiju županije.

Ministar Ostojić je u sklopu današnjeg radnog posjeta Međimurskoj županiji održao sastanak sa županijskim čelnicima i predstavnicima turističkog sektora te je podijelio diplome petom naraštaju sommeliera sjeverozapadne Hrvatske.

Ostojić je u poslijepodnevnim satima u Svetom Martinu na Muri svečano otvorio biciklističku stazu izgrađenu u sklopu projekta Mura-Drava bike.

Boravak u Međimurju zaključio je susretom s predstavnicima Udruge vinara i vinogradara Hortus Croatiae koja slavi 20. obljetnicu utemeljenja. (Hina)



Pisane vijesti