Ministri turizma, zdravlja, znanosti, obrazovanja i sporta u radnom posjetu Opatiji - novi zamah zdravstvenog turizma

Malo je sektora u kojima se događaju tako brze promijene kao turizmu, stoga samo oni koji se dobro prilagode, te odaberu svoju nišu, kao što je to učinila Thalassotherapija, bit će uspješni, naglasio je ministar Veljko Ostojić za posjeta Klinici za liječenje, rehabilitaciju i prevenciju bolesti srca i krvnih žila Thalassotherapia – Opatija. Ministar Ostojić posjetio je ovu kliniku zajedno s ministrima zdravlja Rajkom Ostojićem te znanosti, obrazovanja i sporta Željkom Jovanovićem, povodom otvaranja Radiološkog dijagnostičkog centra za oslikavanje u kardiologiji.

Malo je sektora u kojima se događaju tako brze promijene kao turizmu, stoga samo oni koji se dobro prilagode, te odaberu svoju nišu, kao što je to učinila Thalassotherapija, bit će uspješni, naglasio je ministar Veljko Ostojić za posjeta Klinici za liječenje, rehabilitaciju i prevenciju bolesti srca i krvnih žila Thalassotherapia – Opatija.

Ministar Ostojić posjetio je ovu kliniku zajedno s ministrima zdravlja Rajkom Ostojićem te znanosti, obrazovanja i sporta Željkom Jovanovićem, povodom otvaranja Radiološkog dijagnostičkog centra za oslikavanje u kardiologiji.

Ovom je prilikom Veljko Ostojić naglasio kako je osnova za razvoj zdravstvenog turizma zakonska regulativa u koju je nužno unijeti promjene,  te najavio kako će to i učiniti i uskladitit ih s izmjenama zakona koji su u resoru Ministarstva zdravlja. Te promijene su nužne kako bi segmentu zdravstvenog turizma omogućili novi razvoj, pogotovo na pragu ulaska u EU kada će se Hrvatska morati prilagoditi novim izazovima.

Ovom je prilikom predstavljen i novi specijalistički poslijediplomski studij zdravstvenog turizma, na kojem će se od sada moći educirati stručni kadrovi, neophodni za natjecanje s konkurencijom. Ministar Ostojić zaključio je kako su izmijene zakona, te priprema strategije razvoja turizma početak novog zamaha i u segmentu razvoja zdravstvenog turizma.



Pisane vijesti