Nagrada Hrvatskoj turističkoj zajednici na sajmu CROTOUR

Hrvatska turistička zajednica dobila je danas, u sklopu turističkog međunarodnog sajma CROTOUR, posebno priznanje za najvišu razinu ukupnog nastupa na sajmu. Nagradu je preuzeo pomoćnik direktora Glavnog ureda HTZ-a Milo Sršen. Podsjetimo, predstavljanje hrvatske turističke ponude obilježio je novodizajnirani štand HTZ-a, čiji dizajn potpisuje Atelier Propadalo, predstavljen po prvi puta u studenome 2011. godine, na turističkom sajmu WTM u Londonu.

Na brojnim sajmovima u inozemstvu koji su uslijedili, HTZ je primila brojne nagrade za svoj nastup, uvelike zahvaljujući izgledu i vizualnom rješenju novog štanda. Štandom dominira veliki LED ekran, na kojem se prikazuje posebno pripremljen promotivni film s brojnim prirodnim i kulturnim znamenitostima Hrvatske.

Posjetitelji mogu vidjeti prepoznatljive jadranske vedute, kontinentalne pejzaže, snimke podmorja, arhitektonske detalje i folklorne izvedbe. Ovu jedinstvenu prezentaciju u trajanju od četrdesetak minuta prati i poseban odabir domaće glazbe.

Zahvaljujući impozantnoj veličini i visini glavnog ekrana koji obrubljuje s gornje strane cijeli štand elipsoidnog oblika, zajamčena je dobra uočljivost i atraktivnost. Svi pultovi suizlagača imaju ugrađene posebne ekrane te brojne moderne komunikacijske tehnologije i pomagala poput, u posljednje vrijeme sve popularnijih, QR kodova kojima će posjetitelji vrlo lako pronaći dodatne sadržaje. Osim dinamičkih prikaza na elektronskim zaslonima u izvedbi štanda koriste se i brojni prepoznatljivi grafički detalji.

Na Zagrebačkom velesajmu na danima turizma i eno-gastronomije, u sklopu kojih se održavaju tri specijalizirana sajma, od 9. do 12. svibnja, sudjeluje 258 izlagača iz 16 zemalja. Riječ je o međunarodnim sajmovima turizma CroTOUR, hrane, pića i gastronomskih inovacija InGa, vina i opreme za vinarstvo i vinogradarstvo Vinovita i hotelsko-ugostiteljske opreme i cateringa Hotel&Gastroteh. Uz hrvatsku, svoju turističku ponudu, predstavljaju izlagači iz Austrije, BiH, Češke, Grčke, Italije, Izraela, Mađarske, Nizozemske, Njemačke, Poljske, SAD, Slovenije, Srbije, Španjolske te Turske.



Pisane vijesti