Veleposlanik Japana u RH: Hrvatska prepoznata kao sigurno i atraktivno odredište među japanskim turistima

Još snažnija buduća turistička suradnja Hrvatske i Japana te kreiranje posebnih proizvoda za japanske turiste bile su glavne teme današnjeg sastanka ministra turizma Veljka Ostojića i njegovih suradnika s veleposlanikom Japana u RH Masaru Tsuji-em i njegovim suradnikom Atsushijem Saitom. Svjesni smo potencijala japanskog tržišta i činjenice da japanski turisti prilikom dolaska u Europu najčešće posjećuju više zemalja. Iz tog razloga promociju svojih turističkih potencijala na tzv. dalekim tržištima, poput Japana, Hrvatska najčešće ostvaruje u suradnji sa susjednom Slovenijom s kojom će, kao i s nekim drugim zemljama u okruženju, poput Austrije ili Italije, ubuduće nastojati kreirati zajedničke proizvode, prilagođene interesima japanskih turista – rekao je ministar. Hrvatska je prepoznato odredište među japanskim turistima, a njezin skori ulazak u Europsku uniju dobra je poruka Japanu da je riječ o stabilnoj zemlji, zanimljivoj za uspostavu kvalitetne poslovne suradnje – rekao je veleposlanik Masaru Tsuji. Dodao je kako je naša zemlja među japanskim turistima prepoznata kao sigurna, atraktivna i gostoljubiva zemlja, s bogatom kulturnom i prirodnom baštinom te s kvalitetnom cestovnom infrastrukturom. Najčešće je, objasnio je, posjećuju Japanci starije dobne skupine i više platežne moći, a u nju najčešće dolaze zrakoplovom ili autobusima iz drugih europskih odredišta.

Još snažnija buduća turistička suradnja Hrvatske i Japana te kreiranje posebnih proizvoda za japanske turiste bile su glavne teme današnjeg sastanka ministra turizma Veljka Ostojića i njegovih suradnika s veleposlanikom Japana u RH Masaru Tsuji-em i njegovim suradnikom Atsushijem Saitom.

Svjesni smo potencijala japanskog tržišta i činjenice da japanski turisti prilikom dolaska u Europu najčešće posjećuju više zemalja. Iz tog razloga promociju svojih turističkih potencijala na tzv. dalekim tržištima, poput Japana, Hrvatska najčešće ostvaruje u suradnji sa susjednom Slovenijom s kojom će, kao i s nekim drugim zemljama u okruženju, poput Austrije ili Italije, ubuduće nastojati kreirati zajedničke proizvode, prilagođene interesima japanskih turista – rekao je ministar.

Govoreći o mogućnostima turističke suradnje, ministar je predložio organizaciju putovanja za japanske turoperatore u hrvatska odredišta, s obzirom na sve veći interes japanskih turista za putovanjem u Hrvatsku, tijekom obilaska ostalih europskih odredišta.

Japanskog veleposlanika upoznao je s mogućnostima ulaganja u hrvatski turizam te se posebno osvrnuo na Katalog investicijskih projekata, kojeg je Ministarstvo turizma pripremilo s ciljem pružanja informacija o 13 turističkih tvrtki u većinskom državnom vlasništvu, kojima predstoji privatizacija unutar sljedeće dvije godine.

Hrvatska je prepoznato odredište među japanskim turistima, a njezin skori ulazak u Europsku uniju dobra je poruka Japanu da je riječ o stabilnoj zemlji, zanimljivoj za uspostavu kvalitetne poslovne suradnje – rekao je veleposlanik Masar Tsuji. Dodao je kako je naša zemlja među japanskim turistima prepoznata kao sigurna, atraktivna i gostoljubiva zemlja, s bogatom kulturnom i prirodnom baštinom te s kvalitetnom cestovnom infrastrukturom. Najčešće je, objasnio je, posjećuju Japanci starije dobne skupine i više platežne moći, a u nju najčešće dolaze zrakoplovom ili autobusima iz drugih europskih odredišta.



Pisane vijesti