Zadar s dobrim turističkim porastima

Zadar je u travnju ove godine posjetila 21 tisuća turista, koji su ostvarili gotovo 47 tisuća noćenja, što su porasti od 11 odnosno 9 posto u odnosu na isti mjesec prošle godine, doznaje se iz Turističke zajednice grada Zadra.

Prvi podaci te Turističke zajednice o turističkom prometu pokazuju i da je u prva četiri mjeseca ove godine na području grada Zadra bilo 6 posto više turista i 7 posto više njihovih noćenja nego u istom lanjskom razdoblju.

Ukupno je u četiri mjeseca u Zadru boravilo 36,4 tisuće turista, a ostvarili su 82,5 tisuća noćenja.

Iz zadarske Turističke zajednice ističu i da je tijekom ovogodišnjih prvosvibanjskih blagdana, od 28. travnja do 2. svibnja, u Zadru bilo blizu 10 tisuća turista koji su ostvarili 22,2 tisuće noćenja, što je 9 odnosno 8 posto više u odnosu na iste prošlogodišnje praznike.

Porast dolazaka i noćenja i u travnju i u četiri mjeseca, kao i tijekom prvosvibanjskih praznika, u Zadru su ostvarili i domaći i strani turisti, pri čemu je zanimljivo da je domaćih i njihovih noćenja u travnju bilo čak 22 odnosno 21 posto više nego u istom mjesecu prošle godine.

Među stranim turistima bilo je najviše Slovenaca, Talijana, Nijemaca, Austrijanaca, Poljaka, ali i turista iz SAD-a, Španjolske i Belgije. (Hina)



Pisane vijesti