UHPA na turističkom sajmu CroTOUR

Sajam turizma „CroTour 2012.“ pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma, uz potporu Hrvatske turističke zajednice, a u suradnji s Udrugom hrvatskih putničkih agencija (UHPA), Udrugom poslodavaca u hotelijerstvu Hrvatske (UPUHH) i Kamping udruženjem Hrvatske (KUH), počinje u srijedu 9. svibnja 2012. godine.

Prvi dan sajma, 9. svibnja, UHPA je za svoje članove organizirala niz stručnih predavanja o unapređenju poslovanja turističkih agencija u području osiguranja, računovodstva, zaštite na radu, te aktualnosti u primjeni propisa u turizmu.

U četvrtak, 10. svibnja od 9.30 sati, u dvorani Brijuni bit će održana Skupština UHPA-e, na kojoj će biti predstavljen novi vizualni identitet UHPA-e, te nove domaće i inozemne destinacije godine.  U sklopu Skupštine bit će održane i dvije prezentacije: Paolina Marone iz Udruženja nacionalnih udruga turističkih agencija i organizatora putovanja zemalja Europske unije (ECTAA) predstavit će projekt „Tourismlink“, kojemu je cilj podizanje konkurentnosti turističkog sektora povezivanjem malih turističkih subjekata s globalnim digitalnim tržištem; projekt “EOS CODE”, o principima održivog poslovanja u turizmu predstavit će Željko Trezner, direktor UHPA-e.

Nakon Skupštine UHPA-e, u suradnji s Udrugom poslodavaca u hotelijerstvu Hrvatske i Hrvatskom gospodarskom komorom (HGK), bit će održana dva stručna skupa s temama: “Održivost i kvaliteta u turizmu” te “Porezna politika i primjena PDV-a u turizmu”, uz sudjelovanje uglednih inozemnih predavača.

Nakon stručnih skupova i panel rasprava, u dvorani Vis-Korčula u 16.30 sati, održat će se poslovna radionica s partnerima iz Mađarske koji će također imati i prezentacije na sajmu u sklopu UHPA štanda (broj 31, paviljon 7).

Posljednja dva dana sajma (11. i 12. svibnja) rezervirana su za predavanja i predstavljanja članica i poslovnih partnera UHPA-e.



Pisane vijesti