Javier Blanco: Hrvatska je dobar turistički primjer

Mogućnosti za snažniju suradnju te razmjenu znanja i iskustava između hrvatskog javnog i privatnog turističkog sektora i Svjetske turističke organizacije (UNWTO) bile su glavne teme današnjeg susreta pomoćnika ministra turizma Želimira Kramarića i direktora UNWTO-a za pridružene članice Javiera Blanca koji će do srijede, 9. svibnja 2012. godine, boraviti u Hrvatskoj. Direktor Blanco tom je prilikom ocijenio Hrvatsku kao zemlju s kontinuiranim turističkim rastom, pozitivnim primjerom javno-privatnog partnerstva te kao zemlju s optimističnom perspektivom, odnosno velikim potencijalom za još snažniji turistički razvoj. U nastavku se, u pratnji predstavnika Ministarstva turizma, susreo i s predstavnicima Instituta za turizam, Hrvatske turističke zajednice, Udruge hrvatskih putničkih agencija i Turističke zajednice Malog Lošinja, koje su među sedam pridruženih članica UNWTO-a, te pohvalio njihovu aktivnost.

Mogućnosti za snažniju suradnju te razmjenu znanja i iskustava između hrvatskog javnog i privatnog turističkog sektora i Svjetske turističke organizacije (UNWTO) bile su glavne teme današnjeg susreta pomoćnika ministra turizma Želimira Kramarića i direktora UNWTO-a za pridružene članice Javiera Blanca koji će do srijede, 9. svibnja 2012. godine, boraviti u Hrvatskoj.

Direktor Blanco tom je prilikom ocijenio Hrvatsku kao zemlju s kontinuiranim turističkim rastom, pozitivnim primjerom javno-privatnog partnerstva te kao zemlju s optimističnom perspektivom, odnosno velikim potencijalom za još snažniji turistički razvoj.

U nastavku se, u pratnji predstavnika Ministarstva turizma, susreo i s predstavnicima Instituta za turizam, Hrvatske turističke zajednice, Udruge hrvatskih putničkih agencija i Turističke zajednice Malog Lošinja, koje su među sedam pridruženih članica UNWTO-a, te pohvalio njihovu aktivnost.

Jedino aktivnim pristupom i zajedničkom suradnjom u prenošenju znanja i iskustva možemo ići naprijed i razvijati turizam, temeljen na kvaliteti i održivosti – istaknuo je direktor Blanco. Okupljenim turističkim predstavnicima predstavio je plan rada UNWTO-a za pridružene članove za 2012. godinu, u kojem je poseban naglasak stavljen na turizam i gastronomiju te razvoj gradskog turizma.

Sljedeća dva dana Blanco će provesti u radnom posjetu Malom Lošinju gdje će mu, između ostalog, biti predstavljen i projekt održivog razvoja turizma toga grada.



Pisane vijesti