Otvorena izložba „Hrvatska nematerijalna kulturna baština na UNESCO-vim listama“

U zgradi Ministarstva kulture Republike Slovačke, 2. svibnja 2012. godine otvorena je izložba „Hrvatska nematerijalna kulturna baština na UNESCO-vim listama“, koju je organiziralo Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Republici Slovačkoj.

Izložba je organizirana u suradnji s Etnografskim muzejom iz Zagreba, a sastoji se od promidžbenih filmova, tekstova, fotografija, zemljopisnih karata i predmeta vezanih uz pojedina kulturna dobra koja su na UNESCO-voj „Reprezentativnoj listi nematerijalne baštine“, kao i na „Listi ugrožene kulturne baštine“.

Predstavništvo HTZ-a u Slovačkoj podržalo je organizaciju izložbe promidžbenim brošurama o Hrvatskoj s temom hrvatske kulturne i prirodne baštine. Otpravnica poslova Veleposlanstva RH u Slovačkoj, Tuga Tarle, u svom je uvodnom govoru o važnosti predstavljanja hrvatske kulturne baštine slovačkoj javnosti, posebno zahvalila predstavništvu HTZ-a u Slovačkoj na pruženoj pomoći tijekom organizacije izložbe kao i za pomoć tijekom ostalih akcija koje organizira hrvatsko Veleposlanstvo u Slovačkoj.

Otvorenju izložbe nazočilo je više stranih diplomata, te predstavnika kulturne javnosti, a svečanost je obogatio nastup violinistice Lare Kusztrich. Izložba ostaje otvorena do 15. svibnja 2012. godine.



Pisane vijesti