Otvoren 4. Sajam agroturizma Šibensko-kninske županije

Četvrti sajam agroturizma Šibensko-kninske županije, otvorio je danas u Skradinu pomoćnik ministra poljoprivrede Goran Rubin. Županija partner na ovogodišnjem sajmu je Koprivničko-križevačka županija, a gost sajma je tuzlanski kanton iz susjedne Bosne i Hercegovine.

Pored domaćina sajma šibensko-kninskog župana Gorana Pauka i domaćina grada Skradina gradonačelnika Nediljka Dujića, svečanom otvorenju nazočio je i šibenski zamjenik gradonačelnika i zastupnik u Hrvatskom saboru Petar Baranović, te savjetnik ministra turizma Ivo Bašić, zatim župan Bjelovarsko-bilogorske županije Darko Koren, gradonačelnik grada Križevaca Branko Hrg te ministrica razvoja i poduzetništva tuzlanskog kantona Dijana Bilanović.

Na ovogodišnjem sajmu svoje proizvode: vino, rakiju, likere, ulje, sir, pršut, proizvode od meda, suvenire, nakit te brojne eko-etno proizvode izlaže oko 120 izlagača, od čega 20-ak iz Koprivničko-križevačke županije, te 10-ak iz tuzlanskog kantona, koji su predstavili stare umjetničke zanate.

U okviru sajma, održana je radionica kušanja maslinovog ulja od sorte krvavica i usporedba s drugim uljima, a održana je i radionica „Vino maraština“. U zabavnom dijelu programa nastupili su KUD „Koledišće“ iz Jezera, KUD „Sv. Ilija“ iz Kljaka i KUD „Dinara“ iz Kijeva, te KUU „Zvona Zagore“, KUD „Bezdan“ iz Pirovca i KUD „Promina“.

Organizatori sajma su Šibensko-kninska županija i JU Agencija za razvoj Županije. Suorganizatori su Grad Skradin, Turistička zajednica ŠKŽ, Obrtnička komora ŠKŽ i HGK Županijska komora Šibenik. Pokrovitelji sajma su Ministarstvo poljoprivrede, Ministarstvo poduzetništva i obrta i Ministarstvo turizma.



Pisane vijesti