Udruženje francuskih putničkih agencija „SNAV Ile de France“ održalo kongres u Umagu

Francusko udruženje putničkih agencija SNAV Ile de France (Syndicat National des Agences de Voyage) te njihovih 126 predstavnika iz podružnice u Parizu, boravilo je u Istri od 26. do 29. travnja 2012. godine, u sklopu svojeg 13. godišnjeg kongresa održanog u Umagu.
 
Otvaranju kongresa nazočili su v.d. direktora Hrvatske turističke zajednice Niko Bulić, Marina Tomas Billet, direktorica Predstavništva Hrvatske turističke u Parizu i Denis Ivošević, direktor Turističke zajednice Istre, koji su održali govore dobrodošlice na otvorenju manifestacije. Predstavnici francuskih putničkih agenata su, pored navedenog, 27. travnja 2012. godine održali sastanke i poslovnu radionicu, kojima se odazvalo i na kojima je aktivno sudjelovalo 26 hrvatskih gospodarskih subjekata, a s ciljem uspostave i razvoja suradnje u segmentu turizma.
 
Suradnjom HTZ-a s Turističkom zajednicom Grada Poreča, agencijom Kompas, hotelima Valamar i vinima Agrolaguna, sudionicima događanja organiziran je program koji je obuhvatio obilaske turističkih atrakcija i kapaciteta u Umagu, Puli, Poreču i Grožnjanu te prezentacije eno i gastro ponude istarskog podneblja. U povratku preko Slovenije, a u organizaciji Slovenske turističke zajednice, predstavnici francuskih putničkih agencija posjetili su Postojnsku Jamu.
 
„Snav Ile de France“ jedan je od najvažnijih dijelova te organizacije, a sudionici ovogodišnjeg kongresa bili su njeni vodeći menadžeri, koji su ujedno i predstavnici francuskih turoperatora i agencija, MICE agencija te novinari iz stručnog tiska. Svake godine ovakvo okupljanje održavaju u jednoj od destinacija koju odabire njihov odbor putem glasovanja, a ove je godine je po prvi puta odabrana Hrvatska.
 
Ovo je bila prilika da se najvažniji francuski turoperatori i agenti upoznaju sa turističkom ponudom Istre i Hrvatske, te da se turistička ponuda ove regije pojačano zastupa i prezentira na francuskom tržištu i njihovim gostima.



Pisane vijesti