Hrvatska turistička zajednica nagradila dječje radove u akciji „Volim Hrvatsku“ s temom "Djeca čuvari prirode"

Hrvatska turistička zajednica dodijelila je danas nagrade i priznanja u kategoriji likovnih radova učenika/djece škola i vrtića u akciji „Volim Hrvatsku“ s temom“ Djeca čuvari prirode“, čiji je cilj da se od najranijih dana prepozna važnost očuvanja i zaštite prirode i okoliša.

Te su nagrade ove godine djeci uručene dvanaestu godinu zaredom, a na svečanosti u bjelovarskom hotelu Central  okupila su se djeca s roditeljima, te njihovi učitelji i odgajatelji iz dječjih vrtića i osnovnih škola širom Hrvatske.

U Glavni ured HTZ-a je u zadanom roku do pristigao 21 literarni rad i 21 likovni rad učenika osnovnih škola te 21 likovni rad vrtićke djece koji su ujedno i prvonagrađeni na razini županije.

Nagrade i priznanja ukupno je dobilo 15-oro djece vrtićkog uzrasta za svoje likovne radove, 18-oro osnovnoškolaca za likovne i literarne radove, a njihovi mentori dobili su priznanja za poseban doprinos u akciji Volim Hrvatsku.

Svečanu dodjelu upotpunio je nastup klauna Ludeka i mađioničara Joze Boze, a Bjelovarsko kazalište priredilo je igranu lutkarsku predstavu Eko oke.

U glazbenom dijelu programa nastupio je Jacques Houdek, a u nastavku programa organizirana je degustacija autohtonih proizvoda bjelovarskog kraja. Po završetku svečane dodjele, za sve sudionike je organiziran obilazak grada.

Na svečanosti je u ime Ministarstva turizma nazočio pomoćnik ministra Davor Ižaković, župan Bjelovarsko-bilogorske županije Miroslav Čačija i gradonačelnik Grada Bjelovara Antun Korošec, te u ime organizatora v.d. direktora Glavnog ureda HTZ-a Niko Bulić sa suradnicima i kolegama iz TZ Bjelovarsko-bilogorske županije i TZG Bjelovara, koji su ujedno i priredili program za djecu i sudionike ove svečanosti.



Pisane vijesti