Novi turistički projekt „Labin/Rabac božanstvena destinacija“

Turistička zajednica grada Labina započela je u siječnju 2012. godine s primjenom novog turističkog projekta „Labinska božica Sentona – Labin/Rabac božanstvena destinacija“.

Cilj projekta je stvaranje novog turističkog brenda koji područje Labina i Rapca predstavlja kao lifestyle destinaciju ugode, zdravlja, prirodnosti te ravnoteže tijela i duha. Projekt promovira sadržaje i priče prilagođene zahtjevima novih trendova na turističkom tržištu koji se baziraju na izvornim i originalnim pričama vezanima uz posebnosti Labinštine, te stvara nove sadržaje koji obogaćuju sve oblike turističke ponude: ugostiteljsku, hotelsku, zabavno-potrošačku, kulturno-povijesnu, rekreativno-zdravstvenu, edukativnu.

Za simbol projekta izabrana je autohtona liburnijska božica Sentona – zaštitnica putnika, koja se štovala na području Labina, te od Raše do Plomina, o čemu svjedoče rimski zavjetni spomenici iz I. i II. stoljeća izloženi u Narodnom muzeju u Labinu. Božica je simbol zaštite, ljepote i plodnosti koja pruža okrjepu i relaksaciju svim posjetiteljima. Kroz priču o njenim darovima, između ostalog, turisti će moći uživati u novim pješačkim stazama i šetnicama koje su predstavljene kroz novu Turističku kartu staza i šetnica Labinštine, objavljenu na četiri strana jezika.



Pisane vijesti