Predstavljanje hrvatskog turizma u Ukrajini

U organizaciji Hrvatske turističke zajednice, u ukrajinskom gradu Donetsku, 19. travnja bit će predstavljena hrvatska turistička ponuda za predstavnike turoperatora i medija, uz konferenciju za novinare koju će održati v.d. direktora HTZ-a Niko Bulić, te pozdravni govor veleposlanika RH u Ukrajini Željka Kirinčića, kao i nastup čelistice Ane Rucner.

Poseban će naglasak biti na predstavljanju hrvatskih autohtonih jela i vina, posebno važnom dijelu u hrvatskoj turističkoj ponudi, osobito u kontekstu jačanja pred i posezone.

Na ukrajinskom tržištu HTZ provodi brojne promidžbene aktivnosti, pa je tako na najvećem turističkom sajmu u Ukrajini, UITT (Ukraine International Travel and Tourism Exibition), održanom od 28. do 30. ožujka ove godine u Kijevu, Hrvatska turistička zajednica dobila nagradu za najbolje efekte izložbenog štanda, dok je prošle godine dobila priznanje za najbolje uređeni štand, dizajn i ukupnu nacionalnu prezentaciju.

Promidžbene aktivnosti HTZ-a na ukrajinskom tržištu (studijska putovanja novinara i turističkih agenata, održavanje seminara za turističke agente, nastupi na sajmovima turizma itd.) ogledaju se u turističkim rezultatima, te je prema podacima sustava turističkih zajednica u prvom tromjesečju 2012. godine s ukrajinskog tržišta zabilježen porast u dolascima za 30% te noćenjima za 41% u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Tomu je svakako doprinijela i činjenica da zahvaljujući odluci Vlade RH turisti iz Rusije, Ukrajine i Kazahstana za ulazak u Hrvatsku u razdoblju od 1. travnja do 31. listopada ove godine za boravke do 90 dana neće trebati vize.



Najave