Polugodišnji susret Vijeća SKÅL INTERNATIONAL-a

Udruga Skål International Kvarner suradnji s Hrvatskim kongresnim i insentiv uredom Hrvatske turističke zajednice te Turističkom zajednicom Kvarnera i turističkim zajednicama gradova Opatija i Rijeka, domaćin je polugodišnjeg susreta Vijeća SKÅL INTERNATIONAL-a koji se održava u Opatiji od 19. do 23. travnja u GH „Milenij - Četiri opatijska cvijeta“.

Na polugodišnjem susretu sudjelovat će članovi glavnog odbora, izvršnog odbora, kao i vijeća International Skål-a, njihove pratnje te ostali članovi Skåla koji imaju pravo sudjelovati susretu kao promatrači. Dolazak su potvrdili Enrique Quesada Barrios, predsjednik Skål International-a, Bent Hadler predsjednik Vijeća te bivši predsjednici Skål International među kojima je i Nik Račić, direktor Hrvatskog kongresnog i insentiv ureda HTZ-a.

TZG Opatije i TZG Rijeke organiziraju prvu večer, 19. travnja, Get Togather Party u Villi Angiolini tijekom kojeg će se članovi Skål International susresti sa svojim domaćinima na Kvarneru uz zabavni program, gastro prezentaciju kvarnerskih delicija te eno prezentaciju udruge vinara „Žlahtina“. Predstavit će se i Hrvatski muzej turizma i Eko centar „Caput Insulae“, koji je prošle godine nagrađen prestižnom nagradom Skål International-a za projekte održivog razvoja u turizmu u kategoriji “General Countryside“ za projekt „Ekotourizam na Tramuntani kao metoda zaštite prirodnog i kulturno-povijesnog nasljeđa” i to u jakoj konkurenciji s mnogobrojnim svjetskim turističkim agencijama i nacionalnim parkovima.

President's Dinner organizira Hrvatski kongresni i insentiv ured 21. travnja, u restoranu „Draga di Lovrana“ kako bi gosti imali priliku uživati u vrhunskoj gastronomiji usred Parka prirode Učka.

U prijepodnevnim satima, tijekom radnog dijela, za pratnju i ostale članove organizirani su izleti na otok Krk, posjet Istri, gradovima Rijeci i Kastvu te Matuljima (zvončari). Sve dane boravka u Opatiji gosti će imati prilike kušati i kupiti suvenire na štandu zadruge „Zeleno i plavo“ koji će posebno za ovu prigodu biti postavljen u GH „Milenij - Četiri opatijska cvijeta“.

Skål International je najveća i jedina međunarodna turistička organizacija koja objedinjuje sve grane turističke industrije. Prvi klub osnovan je 1932. godine u Parizu od strane turističkih direktora, koji su se vratili sa studijskog putovanja po Skandinaviji. Ideja međunarodnog prijateljstva stekla je toliku popularnost da je 1934. godina Skål dobio međunarodni status, formirajući Međunarodnu udrugu Skål klubova, na inicijativu Florimonda Volckaerta, prvog predsjednika pariškog kluba koji se ujedno smatra i ocem Skål-a. Skål International u 85 zemalja ima 450 klubova s 20.000 članova. Poput ostalih udruga profesionalaca većina aktivnosti Skål-a odvija se unutar klubova. Također postoje nacionalni i regionalni komiteti, koji djeluju pod pokroviteljstvom A.I.S.C.-a (Skål International), čiji sekretarijat se nalazi u Torremolinosu, Španjolska. Najbrojniji su klubovi iz SAD-a, Njemačke, Velike Britanije, Francuske, Italije i Španjolske. U Hrvatskoj danas postoje tri Skål kluba i to Skål klub Zagreb osnovan 1972., Skål klub Dubrovnik osnovan 1994. i Skål klub Kvarner osnovan 2010. godine. Skål International Kvarner trenutno okuplja 25 kvarnerskih turističkih profesionalaca, a predsjednica i osnivačica kluba je Katarina Hauptfeld.



Pisane vijesti