Uplovio prvi ovogodišnji kruzer

Ovogodišnju kruzer sezonu u Splitu otvorio je danas kruzer MSC Musica koji se usidrio ispred gradske luke, a na kojem je više od 3000 putnika i oko 950 članova posade.

Kruzer je dužine 290 metara, a kako u splitsku gradsku luku uplovljavaju brodovi do 260 metara dužine, ovaj se kruzer usidrio ispred gradske luke, a putnici su se do kopna prevozili čamcima, objašnjava rukovoditelj lučkog operativnog centra splitske Lučke uprave Vjekoslav Grgić. Na kruzeru je bilo najviše Talijana, zatim Nijemaca, Španjolaca, Belgijanaca, a među putnicima je i skupina Hrvata. Putnici s kruzera tijekom dana su razgledali Split, dok je za dio zainteresiranih bio organiziran autobusni prijevoz za posjet Međugorju, kao i za izlet u Solin, Trogir i Omiš.

Do sada je za ovu godinu prijavljeno uplovljavanje u Split 272 kruzera s ukupno oko 200.000 turista, što bi bio rekord od 2000. godine otkad se vodi evidencija dolazaka kruzera u Split, rekao je za Hinu Grgić. Napominje i kako se 13. travnja očekuje dolazak još jednog velikog kruzera s ukupno oko 4.000 putnika i članova posade. (Hina)



Pisane vijesti