Dubrovnik za Uskrs očekuje 7000 gostiju

Uskrsne blagdane u Dubrovniku će provesti oko 7000 gostiju, očekuju u Turističkoj zajednici grada Dubrovnika.

Otvoreno je 29 hotelskih kuća koje već bilježe dobar turistički promet, a za vrijeme uskrsnih blagdana očekuju daljnje povećanje broja gostiju. Riječ je o gostima uglavnom iz Španjolske, Francuske, Njemačke i Velike Britanije, što je slično prethodnim godinama.

Dobar turistički promet za vrijeme Uskrsa očekuje se i zahvaljujući zračnim linijama koje su koncem ožujka krenule iz europskih destinacija prema Dubrovniku, u Velikom će tjednu uploviti i više mega kruzera koji će u Dubrovnik dovesti više tisuća posjetitelja, a dubrovačka Turistička zajednica je za uskrsne blagadane organizirala i niz prigodnih programa za Dubrovčane i njihove goste.

Dubrovnik i Dubrovačko-neretvanska županija bilježe dobre turističke rezultate i u prva tri mjeseca ove godine.

Po podacima županijske Turističke zajednice, od početka godine do kraja ožujka na području Dubrovačko-neretvanske županije registirano je 36.255 turističkih dolazaka i ostvareno 102,7 tisuća noćenje, što je porast u dolascima za 16 posto, a u noćenjima za 17 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje.

Samo u ožujku u turističkim odredištima na području Dubrovačko-neretvanske županije zabilježeno je 20.503 dolazaka i 54.829 noćenja, što je u odnosu na prošlogodišnji ožujak porast za 23 posto. (Hina)



Pisane vijesti