Sadnjom obilježen početak ovogodišnjeg projekta Volim Hrvatsku

Obilježavanje projekta Hrvatske turističke zajednice Volim Hrvatsku ove godine je započelo 2. travnja u Zaprešiću, kada su direktori županijskih turističkih zajednica, članovi Stožera, u ulici Miroslava Krleže posadili svoje drvo – Liquidambar stracifua. Svoje drvo posadio je uz v.d. direktora Glavnog ureda HTZ-a Niku Bulića i gradonačelnik grada Zaprešića Željko Turk i direktorica TZG Zaprešića Branka Barilović.

Nakon sadnje, u prostorima Konjičkog kluba Trajbar team održan je sastanak Stožera projekta Volim Hrvatsku na kojem su direktori turističkih zajednica županija izvijestili o svim akcijama privedenima na njihovom području. Sudionici sastanka zaključili su kako je akcija Volim Hrvatsku doprinijela uređenju gradova i mjesta, čemu su dokaz mnoga priznanja (Zlatni cvijet Europe, Plavi cvijet, Zeleni cvijet …) te je također potakla građanstvo da urede svoje okućnice, a natječaj „Djeca crtaju i pišu Hrvatsku“ najmlađe uči i potiče da čuvaju svoj okoliš i budu ekolozi.

Kao i svake godine do sada, u pripremi su akcije za uređenje podmorja i plaža kao priprema za nastupajuću turističku sezonu, a u mnogim turističkim mjestima radi sa na poboljšanju smještajnih kapaciteta i završetku novih hotela i marina kao i novim projektima i manifestacijama. Nakon sastanka, turistički direktori posjetili su barokni dvorac Lužnicu, spomenik kulture prve kategorije, u kojem se nalazi Duhovni obrazovni centar Marijin dvor i kojeg okružuje 8 hektara brižno njegovanog perivoja s jezerom. Dvorac je otvoren za posjetitelje i u njemu se održavaju brojna događanja, primjerice, Križni put, Jelačić bal, Božićni sajam, Dan otvorenih vrata i drugi.



Pisane vijesti