Hrvatska ronilačka ponuda na specijaliziranom sajmu Dive Travel Show

Predstavništvo Hrvatske turističke zajednice u Madridu je 24. i 25. ožujka 2012. godine predstavilo hrvatsku ronilačku ponudu na sajmu ronjenja Dive Travel Show u Madridu. 

Sajam ove godine bilježi povećanje broja izlagača u odnosu na prošlu godinu sa 187 na 200, te posjetitelja sa 8500 na 11.000. Prema procjenama organizatora 75 posto posjetitelja su ronioci. Također, površina prošlogodišnjeg izložbenog prostora sajma od 2000m2 povećana je na 4000m2.

Ovo je četvrto izdanje specijaliziranog ronilačkog sajma, na kojem je Predstavništvo HTZ-a u Madridu nastupilo treći put, a tema ovogodišnjeg hrvatskog nastupa bila je „Potopljeni brodovi u Mediteranu“. U sklopu programa, Predstavništvo HTZ u Madridu održalo je prezentaciju ronjenja u Hrvatskoj, s naglaskom na potopljene brodove diljem cijele obale. Prošle godine Hrvatska je na ovom sajmu bila zemlja partner s Hrvatskom gospodarskom komorom (HGK) kao suizlagačem, a ove je godine zemlja partner Egipat.

Brojnim posjetiteljima predstavljena je hrvatska ronilačka ponuda, podijeljeni su promidžbeni materijali i informacije, koje su se osim uz ronjenje, odnosile na upite o hrvatskoj prirodnoj i kulturnoj baštini, općoj turističkoj ponudi, te izravnim letovima koje Španjolsku povezuju s hrvatskim odredištima. Sudjelovanje na ovom sajmu potvrdilo je potencijal za razvoj ovog turističkog segmenta putovanja, te potrebu predstavljanja Hrvatske i kao ronilačkog odredišta koje nudi brojne kulturne i prirodne atrakcije.



Pisane vijesti