Predstavljen novi Gastro vodič lošinjskog otočja

Danas je na terasi hotela Apoksiomen predstavljen novi Gastro vodič u izdanju Turističke zajednice grada Malog Lošinja.

Gradonačelnik Malog Lošinja Gari Cappelli, posebno je istaknuo odličnu suradnju s ugostiteljima i njihovu ulogu u jačanju destinacijskog menadžmenta grada, kao i sve bolju i raznovrsniju gastronomsku ponudu, dok je direktorica TZ Malog Lošinja Đurđica Šimičić zahvalila ugostiteljima na sudjelovanju u projektu 'Tajni kupci na Lošinju' (ocjenjivanje kvalitete usluga destinacije) spomenuvši i programe edukacije za ugostitelje, tečaj za sommeliere i tečajeve stranih jezika, koje TZ sufinancira.

Posebno je vrijedno što su na ovom predstavljanju, uz ugostitelje, sudjelovali i učenici Srednje škole, ugostiteljskog smjera sa svojim profesorima. Poslije predstavljanja Gastro vodiča, moglo se probati i dio otočnih specijaliteta predstavljenih u brošuri: krostate od agruma, kekse od lavande i ružmarina, minjone s narančom i limunima, riblji kanapei s lošinjskim začinskim biljem i druge specijalitete, uz prirodne sokove od lošinjskih agruma.

Na kraju predstavljanja, gradonačelnik Gari Cappelli i direktorica TZG Malog Lošinja Đurđica Šimičić podijelili su ugostiteljima naljepnicu s oznakom „Otočni specijaliteti“, uz koju su još dobili jelovnik sa svojim otočnim specijalitetima i priču o pojedinom kapetanu, odnosno jedrenjaku po kojemu nosiv naziv jelo u ponudi.

U suradnji s poznatim kuharom, Adrijanom Nikolićem te vlasnicima i voditeljima ugostiteljskih objekata, u vodiču je osmišljena ponuda otočnih specijaliteta prema receptima naših nona, a prilagođena modernom gostu. Naglasak je na temama povezanim s temom Lošinjskim jedrima oko svijeta, te je kod svakog objekta po jedno jelo nazvano prema slavnom kapetanu ili brodu uz koje dolazi priča, a koju će gost dobiti uz jelo te se na taj način bliže upoznati sa zlatnim dobom lošinjskog pomorstva. Vodič je tiskan na 4 jezika, a svi ugostitelji koji su se odazvali, predstavljeni su fotografijom objekta ili jela, kontakt podacima, informacijama o radnom vremenu, i ostalim podacima, te posebno istaknutom ponudom otočnih specijaliteta. Svoje specijalitete istaknuli su restorani Artatore, Čikat, Diana, Eki, Klub kapetana, Marina, Noštromo, Poljana, Veli žal, Za kantuni, gostionica Baracuda, konobe Chalvien, Cigale, Corrado,Fregata,Nika, Silvana, pizzeria Glamour, buffet Porto, fast food Kredo bar, Pizza cut Bulldog ll u Malom Lošinju, restoran Punta i konoba Bora bar u Velom Lošinju, restorani Manora i Televrin u Nerezinama, bistro Leut iz Beleja te konoba Panino s otoka Ilovika.



Pisane vijesti