Promidžbene aktivnosti Kvarnera na švedskom tržištu

Turistička zajednica Kvarnera u suradnji s Predstavništvom HTZ-a u Švedskoj organizira posebnu prezentaciju, odnosno tiskovnu konferenciju i road-show prezentaciju u Stockholmu od 8. do 11. ožujka 2012. godine.

Naglasak će biti na promociji avio linije Ryanaira Stockholm – Rijeka, koji drugu godinu za redom, od 26. 3. do 26. 10. 2012. godine dva puta tjedno povezuje izravnom linijom ova dva grada. Uz TZ Kvarnera, predstavit će se turističke atrakcije i novosti Baške, Malog Lošinja i grada Rijeke.

Tiskovna konferencija za novinare i agente održat će se u četvrtak 8. ožujka, s početkom u 11 sati u poslovnom centru „Nalen“, a uključivat će prezentaciju turističke ponude Kvarnera uz power point prezentaciju, prikazivanje 16-minutnog filma o Kvarneru, te potom i prikazivanje odabranih kvarnerskih foto-motiva uz tipične zvuke s Kvarnera.

Zanimljivost je da će se tiskovnoj konferenciji priključiti gospodin Patrik Sandell, vozač Svjetskog rally prvenstva, koji je rođen i živi u Švedskoj, a česti je gost Rijeke i Opatije te dobro poznaje regiju Kvarner. On će iz osobnog iskustva uzvanicima govoriti o mogućnostima za odmor na Kvarneru. Kako će Patrik Sandell biti sudionikom velike manifestacije Evropskog prvenstva 39. Croatia Rally 2012 (Rijeka, 24.–26. 5. 2012.), bit će to prigoda da osobno najavi tu manifestaciju. Uz predstavnike medija i touroperatora, tiskovnoj konferenciji prisustvovat će i predstavnici Veleposlanstva RH u Švedskoj. Po završetku će predstavnici TZ Kvarnera, TZG Mali Lošinj, GH Bonavia, Hotela Baška, TZG Rijeke i auto kluba MRC Sport iz Rijeke, biti na raspolaganju novinarima za odgovore na pitanja.

Uslijedit će road show prezentacija Kvarnera na lijepo uređenom i prepoznatljivom štandu u sklopu glavne željezničke stanice T-centralen u centru Stockholma, ispod koje je i glavna stanica podzemne željeznice, kojom dnevno prođe veliki broj putnika. Na štandu će se od petka 9. ožujka do nedjelje 11. ožujka davati informacije o Kvarneru, s naglaskom na Bašku, Mali Lošinj i Rijeku, a posebice o letovima iz Stockholma na Zračnu luku Rijeka i o zajamčenoj kvaliteti u obiteljskom smještaju na Kvarneru pod nazivom „Kvarner Family“.  Naime, TZ Kvarnera za tu je prigodu o toj temi izradila posebne informativne letke na švedskom jeziku.



Najave