Hrvatska turistička ponuda predstavljena na međunarodnom sajmu turizma u Herningu

Hrvatska turistička zajednica predstavila se na 15. međunarodnom sajmu turizma i kampinga “Ferie for Alle”, koji je održan od 24. do 26. veljače 2012. godine u danskom Herningu. Na površini od 66.000 m2, u ukupno 13 hala predstavljeno je više od 1064 izlagača iz 36 zemalja svijeta. 

Uz opću turističku ponudu na štandu površiine 95 m2 predstavili su se i suizlagači: Valalta, Jadranka kampovi, Zaton, Camp Soline, Arenaturist, Sol melia. Novi štand Hrvatske turističke zajednice tijekom cijelog trajanja sajma je bio jako dobro posjećen i zapažen, te  jedan od najsuvremenijih i najuočljivijih na sajmu. Na štandu je organizirana nagradna igra, a nagrade su osigurali gospodarski subjekti iz Zadarske županije, Zaton holiday resort i Camp Soline, dok je Ryanair osigurao avio karte. Osim publike i kolega iz konkurentskih zemalja, pohvale za izgled štanda dobili smo i od organizatora sajma.

Najveći sajam u Danskoj, koji osim opće turističke ponude nudi još kamping i golf ponudu, ove je godine obišlo 66.295 posjetitelja. 

U sklopu sajma, Turistička zajednica Zadarske županije u suradnji s Predstavništvom HTZ-a za Skandinaviju, organizirala je konferenciju za medije i prezentaciju kojima je nazočilo 30-tak danskih novinara i agenata. Nazočnima je predstavnik turističke zajednice Zadarske županije, Damir Hordov predstavio turističku ponudu zadarskog područja, te najavio novu avio liniju između Billunda i Zadra, koja će zadarsku regiju približiti danskim gostima.



Pisane vijesti