Ministar Ostojić na njemačkom turističkom sajmu f.re.e.

Ministar turizma Veljko Ostojić će, u pratnji svojih suradnika, boraviti od 23. do 25. veljače 2012. godine u Münchenu, gdje će na jednom od najvažnijih njemačkih i europskih turističkih sajmova f.re.e. od 23. do 27. veljače biti predstavljena i hrvatska turistička ponuda. Ujedno je to i prvo službeno putovanje ministra Ostojića, od preuzimanja funkcije u Ministarstvu turizma.

U četvrtak, 23. veljače, ministar će održati sastanak s ministrom gospodarstva Bavarske, Martinom Zeilom, s kojim će razgovarati o turističkoj suradnji Hrvatske i Bavarske te o mogućnostima ulaganja u hrvatski turizam. Istog dana, u poslijepodnevnim satima, ministar Ostojić će se susresti i s predstavnicima njemačkog, istovremeno i najvećeg europskog automobilskog kluba, ADAC. Glavne teme susreta bit će mogućnosti za jačanje suradnje između ADAC-a i Hrvatske te turistički proizvodi ovog kluba koji su povezani s Hrvatskom, a riječi će biti i o hrvatskim autokampovima.

Podsjećamo, Njemačka je i dalje jedno od najvažnijih hrvatskih emitivnih tržišta, a njemački turisti zauzimaju vodeće mjesto u stranom turističkom prometu Hrvatske. Tako je 2011. godine u Hrvatskoj boravilo više od 1,6 milijuna njemačkih turista, odnosno devet posto više u odnosu na godinu prije. Od ukupnog broja njemačkih turista koji odmor provode u Hrvatskoj najveći dio, njih oko pola milijuna ili 33 posto, u našu zemlju dolazi iz pokrajine Bavarske, koja je i domaćin ovog sajma.



Najave