Izložba ”Velika Gorica - najuređeniji kontinentalni grad u Hrvatskoj u 2011.“

Zadovoljstvo nam je pozvati Vas na drugu po redu izložbu u prostoru Turističke zajednice Zagrebačke županije kojom nastavljamo s promocijom bogatstva tradicije i kulturnih vrednota Zagrebačke županije; u četvrtak, 23. veljače 2012. u 11 sati, u uredu TZ Zagrebačke županije, Preradovićeva 42, Zagreb.

Na ovoj izložbi možete pogledati zanimljive likovne i literarne radove učenike velikogoričkih osnovnih škola inspirirane ovom temom. Isto tako, imat ćete priliku pogledati umjetnički proces stvaranja jednog od najpoznatijih velikogoričkih suvenira - suvenir Govedo tur Velikogorički, za kojeg je umjetnik Zlatko Odrčić također dobio nagradu Zeleni cvijet za najuspješniji hrvatski suvenir.

Izložba „Velika Gorica - najuređeniji kontinentalni grad u Hrvatskoj u 2011“ postavljena je povodom dodjele nagrade Zeleni cvijet sa zlatnim znakom u kategoriji kontinentalnih gradova s više od 30.000 stanovnika. Uređenost grada kao cjeline, ali i bogata ponuda kulturnih, povijesnih i turističkih znamenitosti, kriteriji su koji su Veliku Goricu uzdigli na prvo mjesto gradova kontinentalne Hrvatske. Prvi je to puta u 15 godina koliko se provodi akcija, da je prestižna nagrada stigla u jedan od devet gradova Zagrebačke županije. Velika gorica je još 2004. prepoznata kao grad iznimne krajobrazne uređenosti kada je od Europske asocijacije Entente Florale dobila priznanje Srebrni cvijet Europe.



Najave