Hrvatski turizam predstavljen u St.Gallenu

Predstavništvo Hrvatske turističke zajednice u Zürichu predstavilo je u terminu od 10. do 12. veljače 2012. godine hrvatsku turističku ponudu na sajmu Ferienmesse u švicarskom St. Gallenu. Na štandu veličine 18m2, osim opće turističke ponude, svoje su programe za nadolazeću sezonu predstavili turoperatori Croaticum i Unique Travel, te Turistička zajednica Šibensko-kninske županije kao nositelj nastupa za sve četiri dalmatinske županije.

Brojni posjetitelji iskazali su velik interes za hrvatskim odredištima i turističkom ponudom postavljajući konkretna pitanja. Najveći broj upita odnosio se na hotelski smještaj, kamping te kružna putovanja. Sajam je obišlo 33.500 posjetitelja, a predstavilo se 495 izlagača što je 5,4% više nego prošle godine. Štand Hrvatske turističke zajednice posjetili su i Veleposlanik RH u Švicarskoj, Jakša Muljačić te gospodarski savjetnik, Davor Pomykalo.

Također, u St. Gallenu je održan i “Turistički dan”, godišnji susret vodećih menadžera u turističkom sektoru, a na kojem je sudjelovao i direktor Predstavništva HTZ-a u Zürichu, Zlatko Deželjin. Mnogobrojni predstavnici turističke industrije raspravljali su o trendovima turističkog poslovanja, a nakon radnog dijela uslijedila je dodjela nagrade “Travel Manager Personality Award” koju je osvojio Karl Kistler, predsjednik Uprave Edelweiss Air.



Pisane vijesti