Hrvatskom projektu nagrada Meetings Star

Centar za poslovni turizam sa svojim projektom PoslovniTurizam.com, odnosno CroatiaMeetings.com dobitnik je regionalne nagrade Meetings Star za 2011. godinu. Nagrada je dodijeljena tijekom nedavno održane kongresne burze Conventa u Ljubljani, a primila ju je voditeljica projekta Daniela Kos.

Meetings Star regionalna je nagrada za iznimna ostvarenja u kongresnom turizmu jugoistočne Europe, koju dodjeljuje međunarodni specijalizirani časopis Kongres, i to u području marketinške komunikacije destinacija, kongresa, evenata i dobavljača kongresnih usluga. Nagrada prepoznaje pojedince i projekte koji se ističu svojom kreativnošću i znanjem, ali i mjerljivim postignućima u domeni kongresne industrije.

Uredništvo časopisa Kongres i međunarodni stručni žiri proglasili su pobjednike u četiri kategorije:

  • Marketinška osoba godine u kongresnoj industriji - Miloš Milovanović, direktor Kongresnog ureda Srbije
  • Marketinška agencija godine u kongresnoj industriji - Centar za poslovni turizam  sa svojim projektima (PoslovniTurizam.com/CroatiaMeetings.com)
  • Mlada nada kongresne industrije - Anže Čokl iz Bohinj Park Eko Hotela
  • Najbolja marketinška kampanja u kongresnom turizmu - Kuća gastronomije i catering Jezeršek za kampanju „Okusi svijet“

Osim navedenih nagrada, dodijeljeno je i priznanje Conventa Hall of Fame koje nagrađuje profesionalce zaslužne za ukupan razvoj regionalne kongresne industrije. Prošlogodišnji dobitnik Nik Račić, direktor Hrvatskog kongresnog i insentiv ureda, predao je nagradu Bogdanu Lipovšeku, direktoru hotela Grand Hotel Union i Hotela Lev u Ljubljani.

U obrazloženju nagrade dodijeljene Centru za poslovni turizam, stručni žiri je, između ostalog, istaknuo: „U vrlo kratkom vremenu portal PoslovniTurizam.com je postao izvorište cijelog niza informacija o hrvatskom kongresnom turizmu, a nagradu zaslužuje zahvaljujući integralnom pristupu i kvalitetnom sadržaju. Dubinski intervjui, korisni savjeti, primjeri najbolje prakse i slični sadržaji doveli su portal u prvi plan novog načina komunikacije u hrvatskoj i regionalnoj kongresnoj industriji.“

PoslovniTurizam specijalizirani je web portal namijenjen hrvatskoj kongresnoj industriji te jedinstveni online vodič koji na jednom mjestu predstavlja ponudu hrvatskog kongresnog i poslovnog turizma (engl. MICE: meetings, incentives, congresses, events).

Kao svojevrsni informacijski „one-stop-shop“ s cjelovitim i detaljnim pregledom ponude kongresnih kapaciteta, specijaliziranih agencija i vezane uslužne industrije, PoslovniTurizam je podržan od strane vodećih institucija u turizmu (Ministarstvo turizma RH, Hrvatska turistička zajednica i TZ Grada Zagreba).



Pisane vijesti