Nastavak promidžbe hrvatskog turizma u svijetu

Nakon uspješnog početka prezentacija hrvatske turističke ponude, ovaj tjedan se u organizaciji Hrvatske turističke zajednice hrvatski turizam predstavlja na sajmovima u Madridu, Bratislavi, Helsinkiju i Leewardenu.

Hrvatski turistički dani organiziraju se u Moskvi 17. siječnja te Bruxellesu 18. siječnja 2012. godine. Hrvatski turistički dan obuhvaća tiskovnu konferenciju, prezentaciju o hrvatskoj turističkoj ponudi te poslovnu radionicu. Poslovne radionice prigoda su da predstavnici turoperatora i hotelijera prošire svoje poslovne kontakte i ostvare što bolju suradnju u nadolazećim mjesecima. Hrvatska turistička zajednica na ove događaje poziva sve partnere koji svakodnevno rade na promidžbi Hrvatske kao poželjnog turističkog odredišta - predstavnike turoperatora i agenata, medije kao i predstavnike diplomacije. U prigodi održavanja Hrvatskog turističkog dana u Moskvi,  u suradnji s Predstavništvom HTZ-a u Moskvi, turističku ponudu Kvarnera predstavit će i TZ Kvarnera. Predstavnici TZ Kvarnera, kao i predstavnici gospodarskih subjekata s Kvarnera nazočit će i planiranim aktivnostima te u izravnom kontaktu s novinarima i turoperatorima iz Rusije dogovoriti suradnju u cilju povećanja turističkog prometa s tog tržišta na Kvarner.

Nadalje, Hrvatski kongresni i insentiv ured HTZ-a nastupit će na kongresnoj i insentiv burzi „Conventa“ koja će se održati u Ljubljani od 18. i 19. siječnja 2012. godine. Na burzi će sudjelovati oko 125 izlagača iz Jugoistočne Europe od kojih je 34 izlagača iz Hrvatske. Izlagači će se susresti s 300 europskih kupaca na unaprijed dogovorenim sastancima. Hrvatski kongresni i insentiv ured tako će na jednom mjestu okupiti brojne turističke subjekte i kongresne urede iz Hrvatske. Hrvatski kongresni i insentiv ured HTZ-a će u 2012. godini usmjeriti sve aktivnosti na obradu međunarodnog kongresnog i insentiv tržišta i tržišta luksuznog turizma. Posebno će se poticati suradnja javnog i privatnog sektora na području plasmana ovog važnog proizvoda kroz nastupe na kongresnim i insentiv burzama, organizacije poslovnih radionica, inspekcijskih putovanja, procesa kandidatura, podrške organizatorima međunarodnih skupova i insentiva. Prema riječima direktora Hrvatskog kongresnog i insentiv ureda, Nika Račića, Hrvatski kongresni i insentiv ured HTZ-a podržava održavanje Convente kao kongresne i insentiv burze regije te je aktivno sudjelovao u strukturiranju spomenute burze. Hrvatski kongresni i insentiv ured zajedno s kongresnim uredima Dubrovnika, Opatije, Rijeke i Zagreba organizira inspekcijska putovanja kupaca sa Convente u spomenute destinacije, što je uz kontakte koji se ostvaruju na burzi najvažniji element izravne prodaje kongresnih i insentiv kapaciteta Hrvatske.



Pisane vijesti