Hrvatska se uspješno predstavila na Turističkom sajmu u Beču

Na Međunarodnom turističkom sajmu u Beču 'Ferienmesse' uspješno je predstavljena hrvatska turistička ponuda na novodizajniranom izložbenom mjestu veličine oko 150 četvornih metara, ocijenio je u nedjelju direktor predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Beču Ranko Vlatković. Međunarodni turistički sajam u Beču od 12. do 15. siječnja najveća je i najposjećenija turistička manifestacija u Austriji na kojoj je turističku ponudu i mogućnosti za odmor i putovanja ove godine predstavilo 70-tak država na 750 izložbenih štandova.

Zanimanje novinara poslovnih partnera - putničkih agencija i tour operatora kao i publike za Hrvatsku bio je izuzetan, kazao je posljednjeg dana sajma Vlatković. "Izraženo je zadovoljstvo kod naših najvećih tour operatora koji kažu da startni booking pokazuje povećan interes Austrijanaca za odmor u Hrvatskoj. To je dobra naznaka i uvod u ovogodišnju turističku sezonu u koju ulazimo s velikim optimizmom, rekao je on. Prošle godine je Hrvatsku posjetilo 939 tisuća turista iz Austrije što je u odnosu na godinu prije povećanje za 11,3 posto. Austrijski su gosti u hrvatskim turističkim odredištima ostvarili 5,3 milijuna noćenja što je povećanje od 10 posto.

Prema svim predviđanjima Hrvatska će i ove godine u Austriji biti jedna od tri najtraženije turističke destinacije uz Italiju i Njemačku ocjenjuju turistički stručnjaci. Prema podacima austrijskog Državnog zavoda za statistiku Hrvatska je po broju odlazaka Austrijanaca na odmor prošle godine bila na drugom mjestu iza Italije i ispred Njemačke i predviđa se da će se taj trend nastaviti, rečeno je na konferenciji za novinstvo. Također je rečeno da se 75 posto Austrijanaca bez obzira na krizu i gospodarske teškoće ne želi odreći ljetnog odmora na koji najrađe putuju automobilom. Austrijski gosti putuju više puta u Hrvatsku i prema navedenim podacima 60 posto njih putuje vlastitim prijevozom. (Hina)



Pisane vijesti