Hrvatska na turističkom sajmu "Odmori 2012." u Beču

Na međunarodnom turističkom sajmu "Ferien 2012." (Odmori 2012.), koji je danas otvoren u Beču, među 750 izlagača iz 70-ak država predstavlja se i turistička ponuda Republike Hrvatske. Ferien 2012., sajam za odmor, putovanja i slobodno vrijeme, jedan je od najvećih i najposjećenijih turističkih sajmova u Austriji.

Hrvatska turistička zajednica sa devet suizlagača predstavlja se tradicionalno na sajmu u okruženju sredozemnih turističkih destinacija, ove godine prvi put na novodizajniranom izložbenom mjestu, veličine oko 150 četvornih metara.

Broj turista iz Austrije koji posjećuju Hrvatsku povećava se iz godine u godinu. Prošle je godine Hrvatsku posjetilo 939 tisuća turista iz Austrije, što je u odnosu na godinu prije povećanje za 11,3 posto. Austrijski su gosti u hrvatskim turističkim odredištima lani ostvarili 5,3 milijuna noćenja, što je povećanje od 10 posto.

Izrazivši optimizam da će se taj trend nastaviti voditelj predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Beču Ranko Vlatković naveo je kako ga je jedan od touroperatora izvijestio da već u ovo doba godine bilježi 20 posto viši booking za Hrvatsku nego lani. (Hina)



Pisane vijesti