Predstavljena "Slavonska košarica"

Grad Slavonski Brod, Razvojna agencija i Turistička zajednica Grada Slavonskog Broda u suradnji s Turističkom zajednicom Baranje predstavili su danas projekt "Slavonska košarica", čiji je cilj okupljanje malih proizvođača hrane i autohtonih rukotvorina koji bi se plasirani na 'morske' stolove.

Gradonačelnik Slavonskoga Broda Mirko Duspara izrazio je zadovoljstvo velikim zanimanjem upravo malih obiteljskih gospodarstava koji su prepoznali dobar put i način da zajednički plasiraju svoje proizvode.

"Želimo spojiti zelenu i plavu liniju te u projekt Slavonske košarice uključiti svih pet slavonskih županija", rekao je Duspara.

Predsjednik Turističke zajednice Baranje Nenad Bračun kazao je kako je riječ o iznimno važnom projektu koji će zaživjeti već ovoga ljeta, odnosno turističke sezone, kada će se "Slavonska košarica" predstaviti na Jadranu.

Pozvani su svi, od proizvođača vina, sira, suhomesnatih proizvoda, voća, povrća, pekmeza, do onih koji imaju autohtone rukotvorine, rekao je Bračun.

Naglasio je kako je u Baranji prošle godine noćilo oko 11 tisuća gostiju, među kojima i sve veći broj stranih turista iz dalekih zemalja svijeta. Sve njih najviše zanima lijepa priroda, dobra hrana i domaći ugođaj, rekao je.

Predstavljanje projekta "Slavonska košarica" održana je na obiteljskom eko imanju "Orlov put" kod Bilja. (Hna)



Pisane vijesti