Ministar Ostojić na sastanku s veleposlanicom Austrije u RH: Naša su vrata uvijek otvorena za austrijske ulagače

Nastavak uspješne turističke suradnje Hrvatske i Austrije te snažnija buduća suradnja dviju zemalja u područjima selektivnih oblika turizma, posebno zdravstvenog, wellness, ruralnog, biciklističkog, pješačkog te kulturnog turizma bile su glavne teme današnjeg susreta ministra turizma Veljka Ostojića s veleposlanicom Republike Austrije u Hrvatskoj, Andreom Ikić-Böhm te njezinim suradnicima - ministrom savjetnikom i zamjenikom veleposlanice Georgom Diwaldom i direktorom Austrijskog ureda za vanjsku trgovinu Romanom Rauchom. Ministar Ostojić pritom je naglasio kako je Austrija važno hrvatsko emitivno tržište te izrazio želju za povećanjem broja austrijskih turista u Hrvatskoj, pogotovo u vrijeme izvan visoke sezone. Predstavljajući veleposlanici i njezinoj delegaciji prioritetne ciljeve hrvatskog turizma, istaknuo je i važnost ulaganja u kvalitetu obrazovanja kadrova u turizmu, te predložio suradnju dviju zemalja i na tom području, po kojem je Austrija već nadaleko poznata po visokoj kvaliteti.

Nastavak uspješne turističke suradnje Hrvatske i Austrije te snažnija buduća suradnja dviju zemalja u područjima selektivnih oblika turizma, posebno zdravstvenog, wellness, ruralnog, biciklističkog, pješačkog te kulturnog turizma bile su glavne teme današnjeg susreta ministra turizma Veljka Ostojića s veleposlanicom Republike Austrije u Hrvatskoj, Andreom Ikić-Böhm te njezinim suradnicima - ministrom savjetnikom i zamjenikom veleposlanice Georgom Diwaldom i direktorom Austrijskog ureda za vanjsku trgovinu Romanom Rauchom.

Ministar Ostojić pritom je naglasio kako je Austrija važno hrvatsko emitivno tržište te izrazio želju za povećanjem broja austrijskih turista u Hrvatskoj, pogotovo u vrijeme izvan visoke sezone. Predstavljajući veleposlanici i njezinoj delegaciji prioritetne ciljeve hrvatskog turizma, istaknuo je i važnost ulaganja u kvalitetu obrazovanja kadrova u turizmu, te predložio suradnju dviju zemalja i na tom području, po kojem je Austrija već nadaleko poznata po visokoj kvaliteti.

Ministar je također predložio mogućnost međuregionalne suradnje i kada je riječ o pripremi zajedničkih paketa proizvoda u raznim segmentima poput, primjerice, biciklističkog turizma, za kojeg Hrvatska ima potencijala i temelje u određenim dijelovima, a u koje Austrija kontinuirano puno ulaže i ima iskustva.

Jedna od tema razgovora bila je i izrada Strategije razvoja hrvatskog turizma, kao temeljnog dokumenta turističke budućnosti naše zemlje. Ministar Ostojić je upoznao veleposlanicu i njezinu delegaciju s mogućnošću aktivnog uključivanja šire javnosti, pa tako i mogućih ulagača, u pripremu ovog važnog dokumenta.

U nastavku je istaknuo da je jedan od važnijih zadataka nove hrvatske Vlade i izmjena Zakona o turističkom zemljištu, odnosno otvaranje prostora i stvaranje preduvjeta za nova ulaganja. Pritom je naglasio kako će njegova vrata uvijek biti otvorena za potencijalne austrijske ulagače, kojima će uvijek biti na raspolaganju i ukoliko se susretnu s eventualnim zaprekama na svom putu ulaganja u Hrvatskoj.

Veleposlanica Ikić-Böhm pozdravila je ministrove prijedloge te predložila i mogućnosti međusobne suradnje i na područjima kongresnog i sportskog turizma, atraktivnih tijekom cijele godine. Također je pozdravila i ideju stvaranja zajedničkih proizvoda biciklističkog turizma.

Kao dugogodišnji partneri u turizmu, uvjerena sam kako ćemo razviti suradnju na svim područjima o kojima smo danas razgovarali, naglasila je veleposlanica Ikić-Böhm te dodala kako je posebno veseli što će Hrvatska u skorije vrijeme postati članicom Europske unije.



Pisane vijesti