Natječaj Zagrebačke županije za 1,2 milijuna kuna potpora za manifestacije

Zagrebačka županija od danas do 27. siječnja iduće godine provodi natječaj za dodjelu bespovratnih potpora u iznosu od 1,2 milijuna kuna u 2012. za organiziranje gospodarskih, tradicijskih, kulturnih, sportskih ili drugih manifestacija na području županije koje potiču razvitak turističke djelatnosti, izvijestili su danas iz te županije.

Cilj je tog natječaja, kao i prethodnih godina, obogaćivanje turističke ponude i pozicioniranja Zagrebačke županije kao zanimljive turističke destinacije.

Zainteresirani za dodjelu tih potpora uz popunjen prijavni obrazac za natječaj obvezno moraju priložiti program, organizacijski i financijski plan te prikaz i argumentaciju okolnosti koje utječu na vrednovanje same manifestacije.

Županija sufinancira do 50 posto troškova manifestacije, a pojedini korisnik može kandidirati najviše tri manifestacije, dok ukupan iznos svih dodijeljenih potpora ne može biti veći od 100 tisuća kuna po korisniku.

Dodajući da se tekst natječaja i prijavni obrasci nalaze na web stranicama Zagrebačke županije www.zagrebacka-zupanija.hr, iz te županije ističu da je Zagrebačka županija za turizam u idućoj godini predvidjela nešto malo više od 3 milijuna kuna. Od toga osim 1,2 milijuna kuna za organizaciju manifestacija od županijskog značaja, 450 tisuća kuna predviđeno je za financiranje razvojnih projekata u turizmu, 225 tisuća kuna za promociju manifestacija, a za Turističku zajednicu Zagrebačke županije 700 tisuća kuna.

Za subvencioniranje rada turističkih agencija predviđeno je 150 tisuća kuna, za projekte Turistički suvenir 100 tisuća kuna, za Info kiosk 200 tisuća kuna, a za edukaciju u turizmu 50 tisuća kuna.

 



Pisane vijesti