Gotovo polovica gostiju želi se vratiti u Dubrovnik

Gotovo 42 posto turista dolazi u Dubrovnik da bi vidjeli njegovu povijesnu jezgru, oko 37 posto prirodne ljepote, najviše je gostiju iznad 35 godina starosti, njih oko 65 posto, a 49 posto je onih koji su izjavili da će se sigurno opet vratiti u Dubrovnik.

Pokazala je to anketa o očekivanjima gostiju u Dubrovniku koje je proveo destinacijski menadžment Dubrovnika, a čiji su rezultati predstavljeni na današnjoj konferenciji za novinare u dubrovačkoj Turističkoj zajednici.

Rezultate ankete, provedene na uzorku od 820 gostiju, predstavila je predsjednica radne skupine Pave Župan Rusković.

Među zamjerkama turisti ističu nepodnošljive gužve koje su posljedica dolazaka kruzera, preveliku komercijalizaciju grada, jednoličnu ponudu ugostiteljskih objekata, skupoću, siromašan noćni život i lošu ponudu suvenira.

Govoreći o nastojanjima da se turistička sezona što više produži, Pave Župan Rusković kazala je kako je produženje sezone prioritetan cilj te je zato nastao slogan "Dubrovnik - grad za sva godišnja doba".

Tako će u tom cilju biti uvedene nove zračne linije, koje će uvesti Croatia Airlines kako bi cijele godine povezali Dubrovnik s Londonom, Zurichom, Muenchenom, a izravna linija s Parizom uvedena 4. studenog ove godine, pokazala se kao pravi pogodak. Za 2012. godinu dogovoren je i program za umirovljenike koji će započeti 27. siječnja iz Kanade. (Hina)



Pisane vijesti