U Novu godinu s novim turističkim informativnim centrom

Kako bi informacije o Zagrebu bile što dostupnije brojnim posjetiteljima glavnog grada Hrvatske, Turistička zajednica grada Zagreba svečano je otvorila novi Turistički informativni centar (TIC) u zgradi Autobusnog kolodvora Zagreb.

Osim TIC-a na Trgu bana Jelačića, u Zračnoj luci Zagreb te na Glavnom kolodvoru, ovo je četvrti objekt takve vrste, čime su obuhvaćene najvažnije točke ulaza u naš grad. Gostima Zagreba bit će dostupne sve potrebne informacije, a za kvalitetnu i profesionalnu uslugu zaduženi su posebno školovani informatori. TIC neće raditi svega 4 dana u godini (Božić, Nova godina, Uskrs i Dan mrtvih), a redovno radno vrijeme mu je radnim danom od 8:30 do 20:30, te vikendom i praznicima od 10:00 do 16:00 sati. Uz spomenute info centre, u planu za 2012. godinu je još i otvaranje sezonskog info centra „Vrata Zagreba“ kod motela Plitvice.

Podsjećamo, Zagreb iz mjeseca u mjesec bilježi porast dolazaka i noćenja pa ga je tako od siječnja do studenoga 2011. godine posjetilo 626.760 posjetitelja, koji su ostvarili 1.074.317 noćenja, što u odnosu na isti period prošle godine iznosi 10 posto više dolazaka te 9 posto više noćenja.

Turistički informativni centar svečano su otvorili predsjednik TZGZ-a i gradonačelnik, Milan Bandić, direktorica TZGZ-a, Amelia Tomašević te Krešimir Rašan, direktor Službe za usluge posjetiteljima, koji su svi redom izrazili svoje zadovoljstvo zbog uspješno obavljenog posla.



Pisane vijesti