Edukacijski program za hotelijere

U zagrebačkom Hotelu Westin danas je počeo trodnevni edukacijski program za menadžere u hrvatskom hotelijerstvu koji je, u organizaciji Udruge poslodavaca u hotelijerstvu Hrvatske (UPUHH) i u suradnji s talijanskim sveučilištem SDA Bocconi, okupio 20-ak menadžera iz 16 hotelskih tvrtki.

Cilj je povećati kompetentnost vodećih kadrova u hotelijerstvu Hrvatske, efikasniji razvoj i usavršavanje ljudskih resursa u turizmu, istaknula je direktorica UPUHH-a Iva Bahunek.

To je i nastavak edukacijskog programa kojeg UPUHH organizira uz podršku Ministarstva turizma, a Bahunek podsjeća da su sličnu, prvu edukaciju organizirali prije godinu dana u suradnji s američkim sveučilištem Cornell.

Tijekom tih programa hrvatskim menadžerima iz hotelskih kuća teoretska i praktična znanja te globalne, europske i nacionalne trendove iz hotelske industrije prenose renomirani predavači s pojedinih svjetskih sveučilišta.

Tako će biti i na ovoj edukaciji gdje će stručnjaci sveučilišta SDA Bocconi uz ostalo predavanja posvetiti i ključnim faktorima za uspješnu tržišnu utakmicu u hotelijerstvu.

Glavna tema je "Kompetitivno vodstvo i inovacije", a teme koje će se obraditi tijekom trodnevne radionice su primjerice i hotelsko poslovanje kao sudionik u razvoju novih proizvoda u turizmu te učinak i utjecaj na korporativne rezultate vanjskog okruženja.

S talijanskim sveučilištem SDA Bocconi dogovoreno je održavanje još jednog niza edukacija iduće godine, od veljače do travnja, najavila je Bahunek. (Hina)



Pisane vijesti