Završena predstavljanja Hrvatske turističke zajednice, Istarske županije i turoperatora FTI u Bavarskoj

Nakon prošlotjednog predstavljanja Kvarnera u bavarskim gradovima Landshutu i Regensburgu, ovog je tjedna, predstavnicima turističkih agencija 29. studenoga u Augsburgu i 30. studenoga 2011. godine u Rosenheimu, predstavljena turistička ponuda Istarske županije. Uz sudjelovanje 50-ak predstavnika agencija iz područja koja gravitiraju ovim gradovima, predstavnica TZ Istarske županije, Ksenija Trstenjak predstavila je Istru kao turističku regiju, vrlo privlačnu između ostalog radi brzine dolaska vlastitim automobilom, koja gostima iz Bavarske pruža šaroliku lepezu doživljaja.

Voditelj ispostave Hrvatske turističke zajednice u Münchenu, Romeo Draghicchio predstavio je djelatnicima turističkih agencija trendove za Hrvatsku kao sve popularnijeg odredišta za njemačke goste. Time je u Rosenheimu završena serija od četiri prezentacije u regionalnim bavarskim centrima u suradnji s münchenskim turoperatorom FTI.

Prema analizi njemačkog automobilskog kluba ADAC, objavljenoj početkom studenoga 2011. godine, s temom putovanja osobnim vozilom na odmor, Istra je najpopularnija regija s najviše upita članova ADAC-a. Istra je tako povećala svoju prednost u odnosu na prošlu godinu za 0,6 posto, dok su poslije Istre najtraženije regije u 2011. godini bile Oberbayern (+0,1%), Südtirol (+0,6%) te Gardasee (+0,85).



Pisane vijesti