Ministar Bajs: Sretan sam što je i kontinent na turističkoj karti Hrvatske

Preda mnom i pred turističkim sektorom su bila velika očekivanja, kada sam preuzeo funkciju ministra turizma prije četiri godine, a jedan od ciljeva koje smo tada postavili bio je oživiti kontinentalni turizam.

Da smo u tome i uspjeli dokazuju ne samo rezultati povećanog turističkog prometa u našim kontinentalnim županijama ove godine, već i sve veći broj prijavljenih projekata za naše programe potpora i kreditiranja, od kojih je velik dio vezan upravo uz kontinent – rekao je ministar turizma Damir Bajs prilikom potpisivanja ugovora za dodjelu bespovratnih potpora razvojno-turističkim projektima u Varaždinskoj županiji.

Također je podsjetio da je Hrvatska i ove godine bila jedna od turistički najuspješnijih zemalja na Sredozemlju te da je iz krize izašla s 1,2 milijuna više turista.

Svaka peta kuna u promidžbi hrvatskog turizma utrošena je na promidžbu kontinentalnih turističkih potencijala, nastavio je ministar, dok je, u suradnji s hrvatskim putničkim agencijama, pripremljeno i više od tisuću programa koji bi turiste trebali dovoditi u kontinentalna odredišta naše zemlje.

Kontinent je tako, zaključio je ministar, zauzeo važno mjesto na turističkoj karti Hrvatske.

U Varaždinu je danas potpisano desetak ugovora za razvojno-turističke projekte, za koje je Ministarstvo turizma izdvojilo 460 tisuća kuna. Od 2008. do zaključno 2011. godine za Varaždinsku je županiju Ministarstvo izdvojilo ukupno gotovo šest milijuna kuna, što uključuje i ovogodišnji iznos od 1,5 milijuna kuna, izdvojenih za 56 ugovora temeljem deset programa.



Pisane vijesti