Potpisani ugovori o financiranju turističkih projekata u Virovitici i Đurđevcu

Ministarstvo turizma, posljednje četiri godine, posebnu pažnju posvećuje upravo razvoju turizma kontinentalnog dijela Hrvatske. Iako se na kontinentu ostvaruje tek oko 5 posto ukupnog turističkog prometa Hrvatske, svjesni potencijala, morali smo nešto napraviti.

Zahvaljujući svemu što smo proveli – od primjerice povećanja broja programa i iznosa namijenjenih kontinentu, do nove kreditne linije za razvoj turizma na selu, te projekta „Upoznaj Hrvatsku“, većina žušpanija kontinentalne Hrvatske ove je godine ostvarila dvostruke poraste turističkog prometa, što je pridonijelo i ukupnom uspjehu ovogodišnje sezone,  izjavio je državni tajnik Ministarstva turizma Ivo Mujo prilikom potpisivanja ugovora o sufinanciranju razvojno-turističkih projekta Virovitičko-podravske županije, održanog u Virovitici.

Od 2008. do 2011. godine, Ministarstvo turizma će za razvojno-turističke projekte u Virovitičko-podravskoj županiji izdvojiti ukupno gotovo pet milijuna kuna, što obuhvaća i ovogodišnji iznos od 1,23 milijuna kuna za 42 ugovora temeljem devet programa.

Državni tajnik za turizam potpisao je također u Đurđevcu daljnjih šest ugovora temeljem Programa za dodjelu bespovratnih financijskih potpora s korisnicima iz Koprivničko-križevačke županije. Od 2008. do zaključno 2011. godine, Ministarstvo turizma će za razvojno-turističke projekte u Koprivničko-križevačkoj županiji izdvojiti oko 5,2 milijuna kuna, s time da se u ovoj godini za 67 razvojno-turističkih projekta planira izdvojiti oko 1,68 milijuna kuna.

U razdoblju od 2008. godine do danas, razvijeno je oko 14 različitih programa potpora, temeljem kojih su svake godine objavljivani javni pozivi, a kojima se podupiru raznoliki razvojni turistički projekti. Programi između ostalog obuhvaćaju poticanja zaštite, obnove i uključivanja u turizam baštine u turistički nerazvijenim područjima, poticanje izrade i plasmana suvenira, certificiranih ekoloških proizvoda u turizmu, razvoja posebnih oblika turizma na kontinentu i dr.



Pisane vijesti