Predstavljanje koncepcije razvoja Specijalne bolnice Naftalan

Predsjednica Odbora za zaštitu okoliša Hrvatskog sabora i saborska zastupnica Marijana Petir i državni tajnik u Ministarstvu turizma Željko Lenart, susrest će se u utorak, 15. studenoga 2011. godine u 12 sati, u prostorijama Specijalne bolnice Naftalan u Ivanić Gradu, s ravnateljem SB Naftalan dr. Goranom Maričićem koji će im predstaviti novi razvojni koncept te ustanove, koju je Skupština Zagrebačke županije  imenovala nositeljem razvoja zdravstvenog turizma Županije. 

Upravno vijeće SB Naftalan je 12. listopada 2010. godine, na prijedlog ravnatelja Gorana Maričića, prihvatilo novu koncepciju razvoja, te je u tu svrhu izrađeno idejno rješenje koje predviđa izgradnju unutarnjih i vanjskih bazena i povećanje kapaciteta smještajnih jedinica dogradnjom hotela. Procijenjena vrijednost novog koncepta razvoja iznosi 7 milijuna eura, a nositelj projekta je SB Naftalan.

Želja nam je projekt aplicirati na odgovarajuće fondove Europske unije, te pristupiti izradi potrebne dokumentacije, a tako i ishoditi dobivanje lokacijske i građevinske dozvole, istaknuo je ravnatelj dr. Goran Maričić.

Specijalna bolnica Naftalan smještena je na pitomim obroncima Moslavačke gore, 27 kilometara od Zagreba, a izgrađena je na ljekovitim i u Europi jedinstvenim izvorima nafte. Riječ je o naftalanu – specifičnoj i u svijetu vrlo rijetkoj vrsti nafte, koja pomaže u liječenju kožnih, reumatskih i raznih drugih bolesti. Jedino takvo izvorište u svijetu nalazi se još u Bakuu u Azerbajdžanu.



Najave