Kongres turističkih i ugostiteljskih djelatnika

U dubrovačkom hotelu Valamar la Croma počeo je danas 24. kongres ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske na kojem se okupilo više od 500 sudionika, a organizator je Ceh ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske obrtničke komore (HOK).

Kongres će pokušati raspraviti neka od aktualnih pitanja hrvatskog ugostiteljstva, među kojima su novosti iz Zakona o zakupu i kupoprodaji poslovnog prostora, primjena Zakona o zabrani i sprječavanju neregistrirane djelatnosti i dr.

Predsjednik HOK-a Dragutin Ranogajec najavio je da će posebna pozornost biti posvećena smanjenju PDV-a po uzoru na zemlje EU-a, te pitanju povremenog i fleksibilnijeg angažiranja radnika.

Predsjednik Ceha ugostitelja dubrovačko-neretvanske županije Stjepan Perić naglasio je kako je u hrvatskoj ugostiteljskoj i turističkoj djelatnosti registrirano 16.000 obrtnika koji zapošljavaju više od 100.000 ljudi, što predstavlja izuzetnu snagu pa stoga treba razmotriti svu problematiku vezanu uz tu djelatnost.

Na kongresu će biti predstavljen projekt "Hrvatska autohtona kuhinja", te će se razmatrati obrazovanje i inspekcijski nadzor u ugostiteljstvu.

Sutra će na Stradunu točno u podne biti organizirana "Dubrovačka trpeza" na kojoj će na stolu dužine oko 200 metara svoju ponudu predstaviti dubrovački ugostitelji i vinari. (Hina)



Pisane vijesti