24. Kongres ugostitelja i turističkih djelatnika

U dubrovačkom hotelu Valamar Lacroma Dubrovnik, 14. i 15. studenoga 2011. godine održava se 24. Kongres ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske obrtničke komore, tradicionalno najbrojniji stručni skup ugostitelja i turističkih djelatnika.

Organizator je Ceh ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-a, domaćin Obrtnička komora Dubrovačko-neretvanske županije, a pokrovitelj Ministarstvo turizma.

U radnom dijelu skupa bit će rezimirana ovogodišnja turistička sezona, kao i prvi financijski pokazatelji te biti predstavljen projekt Hrvatska autohtona kuhinja. Govorit će se i o inspekcijskom nadzoru, novostima iz zakonodavstva te mogućnostima financiranja putem domaćih kredita i sredstava iz europskih fondova. Na skupu je predviđeno održavanje i niza popratnih aktivnosti, poput edukativnih radionica, stručnih predavanja, a bit će održana i tradicionalna Gastro izložba ugostitelja domaćina OK Dubrovačko-neretvanske županije. Očekuje se sudjelovanje više od pet stotina ugostitelja, predstavnika županijskih obrtničkih komora, kao i dužnosnika Hrvatske obrtničke komore, predstavnika naučnih institucija i ustanova, a očekuje se i nazočnost predstavnika Vlade, nekoliko ministarstava, saborskih zastupnika, županijskih čelnika te drugih uglednih gostiju.



Najave