Baška završava turističku sezonu posebnim outdoor aranžmanom

Hoteli Baška, kao najveći gospodarski subjekt Baške, među prvima su pokrenuli aktivnu ponudu i prodaju paket aranžmana za aktivni odmor, jer su ovakvi programi glavno uporište tako željenog produženja turističke sezone. Tako je na samom kraju ovogodišnje turističke sezone, odlična usluga i smještaj privukla hrvatsku trekking ligu pod vodstvom outdoor stručnjaka Šimuna Cimermana u Bašku.

U subotu, 29. listopada, na području općine Baška održat će se 8. kolo natjecanja hrvatske trekking lige, u kojoj će se natjecati više od 300 prijavljenih u tri kategorije:  jogging, planinarska i ultra.

Najlakša kategorija namijenjena je ljubiteljima prirode, pa je njihova ruta trasirana kroz 11 kilometara ugodnih šetnica. Srednja, planinarska tura, ima trasu dugu 25 kilometara, namijenjena je šetačima-planinarima dobre fizičke kondicije, dok je najteža, ultra kategorija namijenjena aktivnim sportašima od kojih se traži izvrsna fizička spremnost kako bi mogli svladati zahtjevnu 50 kilometarsku trasu.

Ovim događanjem ujedno započinje i novo poglavlje priprema za sljedeću predsezonu 2012. godine koja će upravo biti obilježena outdoor aktivnostima općine Baška na otoku Krku.



Najave