Potpisan sporazum o suradnji Ministarstva turizma i partnera za dodjelu stipendija temeljem Programa obrazovanja i obuke kadrova u ugostiteljstvu i turizmu

Ministar turizma Damir Bajs potpisao je ugovore s partnerima o suradnji između Ministarstva turizma i partnera, temeljem Programa obrazovanja i obuke kadrova u ugostiteljstvu i turizmu, u dijelu dodjele stipendija. Ove je godine nastavljena suradnja dvaju ministarstva, ne samo u promociji zanimanja u ugostiteljstvu i turizmu, već i na široj razini osiguravanja kvalitete kadrova u ovim zanimanjima, rekao je ministar. Najzad, znatna su ulaganja u smještajne kapacitete, imamo udvostručen broj hotela s četiri i pet zvjezdica. Netko u tim hotelima mora i raditi, dodao je ministar Bajs, stoga je naš izbor bio jednostavan – promijeniti strategiju i politiku upisa u škole za turistička zanimanja. Nadalje, imamo, uz uspjehe u turizmu, gdje smo zabilježili milijun gostiju više i porast zapošljavanja za 14 posto, a da ne govorimo o 1200 učenika više koji su upisali škole za zanimanja u turizmu, što je 40 novih razreda, zaključio je ministar. Ove je brojke potvrdio državni tajnik u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta, Želimir Janjić, istaknuvši kako je u ovoj školskoj godini za 20 posto više upisanih učenika za zanimanja u ugostiteljstvu i turizmu, te zahvalio ministru turizma na vrlo uspješnoj suradnji. Ravnateljica Hotelijersko-turističke škole Marija Rašan Križanac, istaknula je odličnu suradnju ne samo s matičnim ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta, već i s Ministarstvom turizma. Zahvaljujući ovoj suradnji opremljeni su svi kabineti u ugostiteljsko-turističkim školama u Hrvatskoj.

Ministar turizma Damir Bajs potpisao je ugovore s partnerima o suradnji između Ministarstva turizma i partnera, temeljem Programa obrazovanja i obuke kadrova u ugostiteljstvu i turizmu, u dijelu dodjele stipendija. Ove je godine nastavljena suradnja dvaju ministarstva, ne samo u promociji zanimanja u ugostiteljstvu i turizmu, već i na široj razini osiguravanja kvalitete kadrova u ovim zanimanjima, rekao je ministar.

Najzad, znatna su ulaganja u smještajne kapacitete, imamo udvostručen broj hotela s četiri i pet zvjezdica. Netko u tim hotelima mora i raditi, dodao je ministar Bajs, stoga je naš izbor bio jednostavan – promijeniti strategiju i politiku upisa u škole za turistička zanimanja. Nadalje, imamo, uz uspjehe u turizmu, gdje smo zabilježili milijun gostiju više i porast zapošljavanja za 14 posto, a da ne govorimo o 1200 učenika više koji su upisali škole za zanimanja u turizmu, što je 40 novih razreda, zaključio je ministar.

Ravnateljica Hotelijersko-turističke škole Marija Rašan Križanac, istaknula je odličnu suradnju ne samo s matičnim ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta, već i s Ministarstvom turizma. Zahvaljujući ovoj suradnji opremljeni su svi kabineti u ugostiteljsko-turističkim školama u Hrvatskoj. Dodala je kako se također vodi zajednička briga o promociji zanimanja u ugostiteljstvu i turizmu, te je ove godine ponovno zabilježen znatan porast upisanih učenika i više od očekivanja.

Ove je brojke potvrdio državni tajnik u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta, Želimir Janjić, istaknuvši kako je u ovoj školskoj godini za 20 posto više upisanih učenika za zanimanja u ugostiteljstvu i turizmu, te zahvalio ministru turizma na vrlo uspješnoj suradnji.

Ispred Agencije za strukovno obrazovanje odraslih, Ivica Lozo je također pohvalio uspješnu suradnju, spomenuvši i suradnju u licenciranju nastavnika, te očekuje daljnju pomoć Ministarstva turizma u promociji zanimanja, dodavši kako će na Danima hrvatskog turizma predstaviti svoje projekte.

Uz ministra turizma Damira Bajsa, na potpisivanju su bili prisutni i predstavnici Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, Hrvatske obrtničke komore, Zajednice ugostiteljsko-turističkih škola, hotelijersko-turističkih tvrtki te turističkih, hotelijerskih i ugostiteljskih škola iz Splita, Šibenika, Opatije, Zadra, Poreča, Dubrovnika, Osijeka i Zagreba.



Pisane vijesti