Hrvatska na međunarodnom sajmu turizma u Riminiju

Predstavništvo Hrvatske turističke zajednice u Italiji sudjelovalo je na 48. međunarodnom sajmu turizma “TTG Rimini”, od 6. do 8. listopada 2011. godine. Sajam je imao veliku medijsku pozornost s obzirom da predstavlja sve novitete vezane uz turizam i platforma je za poslovne sastanke i kontakte organizatora putovanja i turističkih agencija. 

Prema izvješću organizatora, sajam je ove godine obišlo 48.735 posjetitelja što je porast od 14 posto u odnosu na lani.  Štand Hrvatske turističke zajednice posjetio je velik broj turističkih agenata i turoperatora iz Italije te drugih zemalja. Tom su prigodom iskazali zanimanje za povećanje organizacije grupnih putovanja i programa u Hrvatsku tijekom cijele godine.  

Poslovne sastanke, te informacije o svojim programima i turističkoj ponudi na hrvatskom su štandu sa stranim partnerima razmijenili hotelijeri Lafodie, Liburnije, Regent Esplanade, Milenija, Kempinski, hoteli Baška, Westin i Valamar te putničke agencije Uniline, Katarine Line, Dubrovnik sati, Aurora Maris, Panorama Immobiliare te Adriana travel.

Drugi dan sajma 7. listopada, TZ Grada Zagreba, u suradnji s Predstavništvom HTZ-a u Italiji, održala je poslovnu radionicu hrvatskih i talijanskih turističkih subjekata, a u svrhu jačanja poslovne suradnje ove i sljedeće godine. 

Pored iskazanog velikog zanimanja za cjelokupnu hrvatsku turističku ponudu, veliki broj upita odnosio se već za program Advent u Zagrebu. 

Program Buy Croatia, u organizaciji Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice, dobio je brojne pohvale uz upite za novim poslovnim radionicama.



Pisane vijesti