Hrvatski kuhar Josip Carević brončani u Moskvi među tisuću kuhara svijeta

Hrvatski kuhar Josip Carević među tisuću kuhara iz svijeta osvojio je dvije brončane medalje na najvećem međunarodnom natjecanju kuhara i slastičara u Rusiji "International Kremlin Culinary Cup", održanom u sklopu XII. međunarodnog sajma ugostiteljstva "PIR. Hospitality Industry" u Moskvi, izvijestili su danas iz splitskog sjedišta Saveza kuhara mediteranskih i europskih regija.

Sajam i natjecanje kuhara u Moskvi je održano od 27. do 30. rujna, a na sajmu se predstavilo 850 tvrtki iz 25 zemalja svijeta, dok se na kuharskom natjecanju našlo više od tisuću kuhara iz 40 zemalja.

Carević, član Saveza kuhara mediteranskih i europskih regija, na tom je natjecanju bio jedini hrvatski predstavnik, a žiri sastavljen od predstavnika Svjetskog udruženja kuhara-WASC te ruskih kuhara i ugostitelja nagradio je njegova jela od ribe i mesa za koja je koristio domaće, hrvatske namirnice (maslinovo ulje, ribu, meso i začine), ističu iz Saveza. Naglašavaju da je dobivenim medaljama Carević još jednom potvrdio kvalitetu hrvatske gastronomije na svjetskoj gastronomskoj sceni koju već godinama na sličnim natjecanjima prezentiraju članovi kuharske reprezentacije Saveza i koji je time zabilježio 72 medalje na raznim međunarodnim kulinarskim natjecanjima. (Hina)



Pisane vijesti