Završili "Dani Drave"

Javnim predavanjima o aktivnostima na području Mure i Drave radi njihove zaštite i očuvanja završila je tradicionalna manifestacija "Dani Drave" koja se 11. put zaredom održala u Koprivnici i okolnim mjestima. Glavna je poruka "Dana Drave" da tu rijeku i sve njezine prirodne i kulturne vrijednosti treba očuvati u izvornu obliku kako bi i čovjek i priroda skladno živjeli, priopćila je danas Svjetska nevladina organizacija za zaštitu prirode World Wide Fund (WWF) koja je s Javnom ustanovom za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima u Koprivničko-križevačkoj županiji te udrugama članicama Dravske lige partner gradu Koprivnici i koprivničkom Ekološkom društvu u organizaciji tog događanja.

Nakon predavanja o ušću Mure u Dravu, o WWF-ovu projektu "Europska linija života", o Eko-centru Zlatna Greda u Kopačkom ritu, o Rezervatu biosfere Mura-Drava-Dunav, o Regionalnom parku Mura-Drava te višegodišnjim istraživanjima ptica na Dravi otvorena je izložba fotografija Gorana Šafareka "Regionalni park Mura-Drava – skladan suživot čovjeka i prirode".

Prvog dana, u subotu, 1. listopada održan je i spust po rijeci Dravi, od HE "Donja Dubrava" do ušća Mure u Dravu kojim se željelo upozoriti na nužnost očuvanja vrijednih prirodnih posebnosti prirodnog ušća Mure u Dravu. U nedjelju se prigodnom biciklijadom, u kojoj je sudjelovalo oko 130 ljudi, željelo pak upozoriti na ljepotu podravske kulturne i prirodne baštine te da i kontinentalnu Hrvatsku treba što više turistički razvijati kvalitetnom ponudom i djelatnostima. Mogućnosti Drave i okolice su velike i to se kani vrjednovati u sklopu UNESCO-ova Prekograničnog rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav, navodi u priopćenju WWF. (Hina)



Pisane vijesti