Otvoreni 3. dani vina i turizma Osječko-baranjske županije

U osječkoj povijesnoj jezgri Tvrđi večeras su otvoreni dvodnevni 3. dani vina i turizma Osječko-baranjske županije koji su okupili stotinjak proizvođača vina, hrane i turističkih proizvoda.

Osijek je, nakon Belog Manastira i Erduta, domaćin te priredbe, cilj koje je pokazati veliko bogatstvo izvrsnih vina i turističku ponudu u županiji koja je postala najprivlačnije turističko odredište u unutrašnjosti, rekao je župan Vladimir Šišljagić na otvorenju Dana vina i turizma u osječkom Arheološkom muzeju.

Već prijepodne Tvrđa je bila prepuna posjetitelja jer se, među ostalim, održavalo prednatjecanje 16. hrvatskog natjecanja u kuhanju fišpaprikaša, finale kojega se održava sutra. Za tu će prigodu biti pripravljeno oko 4000 porcija omiljenog jela fišpaprikaša.

Uz bogatu gastronomsku ponudu bit će predstavljena najpoznatija vina baranjskih, erdutskih, đakovačkih i ostalih podruma u županiji, koja ima 11 vinskih cesta.

U Tvrđi će sutra 11 ulica postati vinske ceste, a u svakoj će se predstavljati i kušati vina iz pojedinih podneblja županije. Na tradicionalnom Sajmu antikviteta, koji se u Tvrđi priređuje svake prve subote u mjesecu, sutra će se među stotinjak izlagača naći i izlagači eko-etno proizvoda, rekao je župan Šišljagić.

U Arheološkom muzeju večeras je otvorena izložba međunarodno nagrađenih županijskih vina.

Organizatori, Osječko-baranjska županija, grad Osijek, turističke zajednice grada i županije, očekuju da će 3. dane vina i turizma posjetiti više od 10.000 Osječana i gostiju. Županija je u organizaciju toga događanja uložila 200.000, a grad 50.000 kuna. (Hina)



Pisane vijesti