Društvo inovatora Sigma dodijelilo nagrade CBTour 2011.

Projekt tvrtke Belje "U srcu Kneževnih vinograda" dobitnik je ovogodišnje nagrade Društva inovatora Sigma CBTour, kao najbolji ukupni program hrvatskog poslovnog turizma, dok je tvrtka Coca-Cola HBC Hrvatska za projekt "Lijepa naša Sava" dobila posebnu nagradu za istaknut nacionalni doprinos povezivanju kultura kroz turizam u povodu ovogodišnje teme Svjetskog dana turizma, "Turizam - povezivanje kultura".

To je objavljeno na večerašnjoj svečanosti dodjele tih nagrada u Hrvatskoj gospodarskoj komori (HGK).

Dodjelom nagrada, drugu godinu zaredom, Društvo inovatora Sigma i HGK-Europska poduzetnička mreža Hrvatske obilježili su i današnji Svjetski dan turizma.

Istaknuvši kako su u Hrvatskoj postignute važne promjene u smislu isticanja inventivnog stvaralaštva u svim gospodarskim aktivnostima, a posebno u turizmu, predsjednik Društva inovatora Sigma i voditelj projekta CBTour Tomislav Marjanović kazao je da su nagrade CBTour pokazatelj inovacijskih ostvarenja u turizmu te ujedno i dokaz izvrsnosti pružatelja usluga, proizvoda i tehnologija.

Nagrade su se i ove godine dodijelile na temelju natječaja, na koji je stiglo 64 prijave ili dvostruko više nego lani, a 37 ih je bilo nominirano za nagrade u osnovnih devet kategorija, te još dvije posebne (studentska i fotografska).

Osim Belja, nagrade CBTour dobili su još tvrtka Hrvatski interijeri za projekt "Dizajnom do identiteta – Hrvatska hotelska soba", Turistički obrt Kastavea za projekt "Najdi zlatnega petešića", tvrtka Majstor kuhar za projekt "Putovanje gosta kroz specifične okuse hrvatske kuhinje", dok je tvrtka Rijeka Sport nagradu dobila za projekt "Integrirane marketinško-komunikacijske i programske strategije Astronomskog centra Rijeka".

Nagradu CBTour dobili su i tvrtka Habitat za projekt "Prvi Design Botique hotel u Zagrebu", tvrtka Hippy za projekt "Držač za vrećice kao brand kongresne industrije", tvrtka Applicon za projekt "Interaktivni sustav PandoPad u poslovnom turizmu", dok je najboljim menadžerom hrvatskog poslovnog turizma proglašen Centar za poslovni turizam za projekt "Croatia Meetings – Informacijski one-stop-shop hrvatskog poslovnog i kongresnog turizma".

U studentskoj kategoriji nagrada za najbolji poslovni plan hrvatskog poslovnog turizma pripala je Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli za projekt "Pula Boat Fair", a za najbolji marketinški program Sveučilištu u Rijeci za projekt "Hrvatska na dlanu".

Večerašnjoj svečanosti u HGK, uz brojne goste, nazočna je bila i potpredsjednica HGK Vesna Trnokop Tanta, a cijela je svečanost održana pod generalnim pokroviteljstvom Banco Popolare Croatia i uz pokroviteljstvo Grada Zagreba - Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport i Croatia Airlinesa d.d. (Hina)



Pisane vijesti