Uspješno predstavljanje Kvarnera na 72. međunarodnom svjetskom kongresu udruženja Skål

Turistička zajednica Kvarnera u suradnji s udrugom Skål International Kvarner predstavila se na 72. Međunarodnom svjetskom kongresu udruženja Skål koji je od 18. do 22. rujna održan u Turku, Finska. Skål Club International je profesionalna međunarodna organizacija koja broji 20.000 članova, a to su „decision maker-i“ najznačajnijih tvrtki u turizmu.

Nastup Kvarnera izazvao je velik interes sudionika kongresa - 600 delegata Glavne skupštine Skål Club International-a.

Skål International Kvarner, dobio je domaćinstvo Polugodišnjeg susreta Vijeća International Skål-a (International Skål Council Mid-Year Meeting-a) koji će se održati u Opatiji od 20. do 23. travnja 2012. godine. Prezentaciju Opatije održala je Katarina Hauptfeld, predsjednica Skål International Kvarner i time pobijedila kandidaturu Turske. Prezentacija Kvarnera održana je uz potporu Nika Račića, direktora Kongresnog ureda HTZ-a bivšeg predsjednika Skål Club International-a te dr. sc. Zlatana Fröhlicha, člana Vijeća International Skål-a. Na polugodišnjem susretu sudjelovat će članovi glavnog odbora, izvršnog odbora, kao i vijeća International Skål-a, njihove pratnje te ostalih članova Skåla koji imaju pravo sudjelovati susretu kao promatrači. U Opatiji se očekuje dolazak više od 100 sudionika.

Skål Club International dodijelio 19. rujna 2011. Eko centru „Caput Insulae“ Beli godišnju nagradu za projekte održivog razvoja u turizmu u kategoriji “General Countryside“ za projekt „Ekotourizam na Tramuntani kao metoda zaštite prirodnog i kulturno-povijesnog nasljeđa” i to u jakoj konkurenciji s mnogobrojnim svjetskim turističkim agencijama i nacionalnim parkovima.

Dana 21. rujna održan je turistički forum te poslovna radionica pod nazivom „Full Day Skål Trade Show“. Turistička zajednica Kvarnera i Skål International Kvarner predstavljeni su na samostalnom štandu, na kojem je zamijećen najveći broj posjetitelja. Naime, Turistička zajednica Kvarnera održala je prezentaciju turističke ponude Kvarnera, koja je popraćena i glazbenim nastupom Voljena Grbca i Vivien Galletta, uz klavirsku pratnju prof. Vladimira Babina. Također, za članove Skåla organizirana je nagradna igra s glavnom nagradom 7-dnevnog boravka u hotelu Atrium Residence u Baški. Istoga dana Turistička zajednica Kvarnera bila je domaćinom kulturnog programa tijekom  predsjednikove gala večere.



Pisane vijesti